Etusivu » Minnyn suklaapiirakka

Minnyn suklaapiirakka

Kirjoittaja: Kulinaari
Minnyn suklaapiirakka

Aloitin Instagram Reelsien puolella ja TikTokissa @kulinaari GOES MOVIES -postaussarjan, jossa teen elokuvista (ja myös TV-sarjoista) löytyviä reseptejä. Useissa elokuvissa ruoka ja juoma ovat hyvinkin keskeisessä roolissa tarinan kuljettajana ja jopa kontekstina. Ja miksei olisi? Ruoka kuuluu oleellisena osana ihmisten kanssa käymiseen niin ilossa kuin surussa. Sen avulla voidaan hurmata tai vahingoittaa. Monet rakkaista muistoistamme liittyvät usein ruokaan tai sen ympärillä koettuihin hetkiin.

Minnyn suklaapiirakka

Ensimmäiseksi postaukseksi valitsin Piiat (engl. The Help), Kathryn Stockettin samannimiseen menestysromaaniin perustuvan yhdysvaltalaisen draamaelokuvan vuodelta 2011.

Piiat-elokuvan juliste

Elokuva sijoittuu 60-luvun Mississippiin ja kertoo innoittavan tarinan kolmen naisen rohkeudesta ja ystävyydestä. Kotiapulaisten elämästä kertova kirjaprojekti tuo heidät yhteen, mutta rikkoo yhteiskunnan kirjoittamattomia lakeja ja vaarantaa heidän henkensä. Piiat on ajaton, yleismaailmallinen ja koskettava kertomus rajat ylittävästä ystävyydestä ja siitä, että muutos on mahdollinen.

Minnyn suklaapiirakka on elokuvan yhdestä tunnetuimmasta kohtauksesta, jossa työnsä kotiapulaisena menettänyt Minny vierailee vielä kerran entisen emäntänsä luona, tarjoten tälle sovinnon eleenä kuuluisaa suklaapiirakkaansa.

 

Olen hieman muokannut alkuperäistä reseptiä, koska esimerkiksi sokeroitua kondensoitua maitoa on Suomessa helpommin saatavilla kuin sokeroimatonta. Oikaisin myös ostamalla valmiin pakasteena myytävän Myllyn Paras makean piirakkataikinan. Jos haluat tehdä piirakkapohjan itse, kokeile esimerkiksi tätä reseptiä. Voit valmistaa tai käyttää myös gluteenitonta piirakkapohjaa.

Postaussarjaan on tulossa jatkoa, jotka koitan linkittää YouTube-kanavaltani tännekin.

Katso Minnyn suklaapiirakka -reseptivideo
Katso Gazpacho elokuvasta Naisia hermoromahduksen partaalla -reseptivideo

Minkä elokuvasta tutun reseptin sinä haluaisit nähdä postaussarjassa?

Minnyn suklaapiirakka

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: