Etusivu » Mehevä ja juhlava porkkanakakku

Mehevä ja juhlava porkkanakakku

Kirjoittaja: kulinaari

Sain taannoin kunnian tehdä täytekakut erään pitkäaikaisen yhteistyökumppanini perheen rippijuhliin. Ainoa toive oli korkea ja juhlava porkkanakakku.

Mehevä ja juhlava porkkanakakku

En halunnut käyttää porkkanakakulle tyypillistä tuorejuustokuorrutetta, joten päätin kokeilla sen sijaan suolaista kinuskivoikreemikuorrutetta. Helleaallon aikana testikakkua leipoessani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että voikreemi saattaa olla hieman riskialtis valinta, koska se saattaa pehmetä liikaa tarjolla ollessaan. Lisäksi helteessä voikreemin käsittely oli erittäin haastavaa. Testikakku tosin oli erittäin herkullinen. Kokeilin siinä myös kinuskivalumia, jotka jätin sitten varsinaisesta kakusta pois.

VINKKI: Voikreemiruusukkeet voi pursottaa erikseen voipaperin päälle ja laittaa kylmään kovettumaan. Ruusukkeet voi sitten astella kakun päälle koristelun loppuvaiheessa. Näin saa myös valittua parhaimman näköiset pursotukset.

Mehevä ja juhlava porkkanakakku

Kestävämpään kuorrutteeseen otin pohjaksi luottotuotteeni Millac Gold 33:n, josta saa erittäin kestävän ja kuohkean vaahdon. Katso vaikkapa helteenkestävä täytekakku.

Mehevä ja juhlava porkkanakakku

Tämä porkkanakakkupohja on erittäin mehevä ja suosittelen tekemään sen pari päivää etukäteen ennen kakun kokoamista, sillä porkkanakakku vain paranee säilytyksessä. Kääräise jäähtyneet pohjat tuorekelmuun ja säilytä jääkaapissa.

Nämä kakkupohjat täytyy paistaa ohjeen mukaan kolmessa eri vuoassa yhtä aikaa.

Katso myös muut kakkureseptini.

Mehevä ja juhlava porkkanakakku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: