Testissä Mimis uutuudet ja herkulliset maa-artisokka-kermaperunat

Tiedätkö sen tunteen kun olet ollut mukana vaikuttamassa jonkin uuden asian syntyyn ja vihdoin näet lopputuloksen edessäsi. Se on vähän kuin oman lapsen syntymä. Toki olen makeisteollisuudessa aikoinaan työskennelleenä suunnittelijana ollut tekemässä useita ikonisia tuotteita, mutta tässä oli kyse jostain paljon henkilökohtaisemmasta. 
Postaus on toteutettu yhteistyössä Mimis Kotipellon puutarhan kanssa.
Tarina alkaa vuosien takaa ajalta jolloin toinen kotimme oli Zurichissä. Siellä olimme löytäneet kaupasta sveitsiläisiä kuivattuja syötäviä kukkia pienessä lasipurkissa ja niillä sai annoksista koristeltua huippuravintolatasoisia käden käänteessä. Suomesta vastaavia oli turha edes etsiä – yritin toki.
Asia jäi muhimaan mielen sopukoihin vuosiksi, kunnes satuin tapaamaan huhtikuussa 2016 Food for media -tilaisuudessa ravintolakoulu Perhon edustajia. Heillä sattui olemaan tarjolla tuotteita, joissa oli käytetty kuivattuja kukkia ja kysyin tietysti heti mistä he hankkivat omansa. He käyttivät myös sveitsiläisiä kukkia, koska kotimaista tuotantoa ei ollut saatavilla. Mieluummin toki käyttäisivät kotimaista tuotantoa. Lupasin alkaa tutkia mitä asian korjaamiseksi voisi tehdä.
Olin käyttänyt jo tuolloin nousiaislaisen Kotipellon puutarhan Mimis-versoja sekä syötäviä kukkia varsin hienoin tuloksin ja he nousivat heti mieleeni tässä yhteydessä. Kerroin heille tuoteidean ja tässä ollaan viimein valmiin tuotteen kanssa!
Lue myös kesäisestä vierailusta Kotipellon puutarhalle ja katso myös muut ideat versojen ja syötävien kukkien käyttöön.
Mimis kuivatut kukat sopivat kaikenalaiseen koristeluun niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Seoksessa on mukana kehäkukkaa, samettikukkaa, ruiskaunokkia, pelargoniaa ja sarviorvokkia. Runsaasta ja värikkäästä mixistä on helppo valita juuri kulloinkin annoksiin sopivat värit ja muodot. Aina ripaus Suomen kesää mukana lautasella! Myös aivan ihana lahjaidea foodie-ystävälle.
Mimis-tuoteperhe on laajentunut myös aivan upealla yrttisuolasarjalla, johon kuuluu rosmariinisuola, lipstikkasuola ja sitruunaverbenasuola. Kotimaiset ja puhtaat yrtit on yhdistetty merisuolan kanssa kätevästi käytettäväksi sormisuolaseokseksi, joka sopii niin ruoanlaittoon kuin viimestelyynkin.
Kokeile lipstikkasuolaa vaikka siian mausteena. Itse kokeilin sitä näihin maa-artisokka-kermaperunoihin ja karitsan paahtopaisteihin rosmariinisuolaa, jota olen käyttänyt nyt myös naudanpaistin maistamiseen. 
Haimme Teurastamon Wotkinsilta valmiiksi yrtti-valkosipulimarinoidut karitsan paahtopaistit. Niissä ei ollut lisättyä suolaa joten käytin Mimis rosmariinisuolaa. 
Lisäkkeeksi tein uudentyyppiset kermaperunat, joihin on lisätty Kutinlahden maatilan maa-artisokkaa. Maustamiseen käytin pelkästään Mimis lipstikkasuolaa sekä myllystä rouhittua valkopippuria. Täytyy sanoa että lopputulos oli aika hienon makuinen. Maa-artisokan pähkinäinen aromi maustaa perunan kauttaaltaan ja lipstikka syventää makua entisestään. Täydet pisteet! 
Katso ohje karitsan paahtopaistien kypsennykseen täältä.
Lisää Kulinaari-blogin herkullisia maa-artisokkareseptejä voit katsoa täältä.

MAA-ARTISOKKA-KERMAPERUNAT

n. 800 g kiinteää perunaa
n. 200-300 g maa-artisokkaa
Mimis Lipstikkasuolaa
mustapippuria myllystä
2,5-3 dl kuohukermaa
tai kaurakermaa
voinokareita

Kuori perunat, viipaloi ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan. Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa kuorimatta ohuiksi viipaleiksi. Laita myös ne kylmään veteen, etteivät ne tummu.

Voitele uunivuoka ja lado siihen perunaa ja maa-artisokkaa kerroksittain. Mausta kukin kerros lipstikkasuolalla, hivenellä pippuria ja parilla voinokareella. Kaada lopuksi päälle kerma ja laita pinnalle pari voinokaretta.

Paista 200 asteessa noin 1,5 tunta, kunnes paistos on kypsää.

Anna levähtää tovi ennen tarjoilua.

Lukijakisa on päättynyt. Voittajille on ilmoitettu meilitse.
Tuotenäytteet:
Yrttisuolat ja kuivatut kukat, Mimis Kotipellon puutarha
Maa-artisokka, Kutinlahden maatila

72 Comments Lisää omasi

 1. Nimetön sanoo:

  Voi miten ihanan kuuloisia tuotteita! Kuivatut kukat etenkin kiinnostaa 🙂 juulia.myllykangas@outlook.com

 2. Nimetön sanoo:

  Ainakin rosmariinisuolaa olisi mukava kokeilla. 🙂 Mielenkiintoisia tuotteita kyllä kaikki. En ole aiemmin moisiin törmännytkään. hiltuha(at)gmail.com

 3. Nimetön sanoo:

  Onpa kauniit annokset!Kuivattuja kukkia valitsisinhan.nystrom@gmail.com

 4. Nimetön sanoo:

  rosmariinisuola kuulostaa ihanaltaunelmiaonnesta(at)gmail.com

 5. Nimetön sanoo:

  Nuo kukat, ihan mielettömän kauniita!eeva22@hotmail.com

 6. Nimetön sanoo:

  Lipstikkasuola on varmasti hyvää ja oma valintani!talviuninalle(at)gmail.com

 7. Nimetön sanoo:

  Kuivatut kukat, ihania!nannaliini10@gmail.com

 8. Nimetön sanoo:

  Kuivatut kukat olisi ihana palkinto :).ne tuo mieleen lapsuuden maalla. paivoutilainen@gmail.com

 9. Nimetön sanoo:

  Mukana! Sitruunasuola 🙂 hippohiiri at gmail.com

 10. Nimetön sanoo:

  Olipa kiva lukea tarina tämän tuotteen taustalla. Ihan mahtava tuote. Kuivatuilla kukilla saa mielettömiä koristeluita aikaiseksi. Tässä tuli nyt ihan saman tein muutamalle ystävälle ja sukulaiselle joululahjaidis! Ilahtuvat varmasti kuivatuista kukista. Samoin noi muut Mimis-tuotteet ovat tosi kivoja, sekä itselle että lahjaksi!

 11. Nimetön sanoo:

  Noita yrttisuoloja olisi mielenkiintoista päästä testailemaan, erityisesti tuota rosmariinisuolaa :)theriddlerr@outlook.com

 12. Nimetön sanoo:

  Oi nää on ihania!!! Kuivattuja kukkia <3bikkenpilttuu at hotmail.com

 13. Nimetön sanoo:

  Kiva jos maa-artisokan käyttö yleistyy näittenkin postien myötä. Lipstikkasuolaa, toivoo nimim. kevättä ja puskan vahvistumista odotellessa. mirja_karhu at hotmail.com

 14. Nimetön sanoo:

  Rosmariinisuola! :)mimyy93@gmail.com

 15. Nimetön sanoo:

  Lipstikkasuola vaikuttaa mielenkiintoiselta! Kuivattuja kukkia minäkin olen raahannut Suomeen Sveitsistä :)dzinni@europemail.com

 16. Nimetön sanoo:

  Onpa ihania uutuuksia ja kauniitakin

 17. Nimetön sanoo:

  Yrttisuola olisi valintani.s.kansakoski(at)luukku.com

 18. Nimetön sanoo:

  Ooh, mitä tuotteita, mahtavaa, että veit ideasi eteenpäin!

 19. Nimetön sanoo:

  Oih! Mimis-tuotteet ovat kaikki aivan mahtavia! Testaisin kyllä varsin mieluusti näitä hurmaavia kuivattuja kukkia. Vau! Osaatko sanoa missä näitä myydään?

 20. Nimetön sanoo:

  Jakelu taitaa olla vielä aika vähäistä. Mutta kannattaa vaikkaa pyytää kauppiasta tilaamaan. Voit olla myös suoraan yhteydessä Kotipellon puutarhaan. He ovat todella avuliaita.

Vastaa