Etusivu » Superhelppo porkkanapasta haastaa avokadopastan!

Superhelppo porkkanapasta haastaa avokadopastan!

Kirjoittaja: kulinaari

Juuri näin! Iskevästi otsikoitu uusi suomalainen juureskeittokirja pureutuu ruokakulttuurimme yhteen kulmakiveen – juureksiin. Tiia Koskimiehen uusin teos käsittelee aihetta mukavan kompaktisti ja helposti lähestyttävästi.

Juureksista löytyvät hyvät kuvailut sekä kullekin runsaasti reseptiikkaa. Niistä voi ammentaa inspiraatiota omaan ruoanlaittoon yllin kyllin.

Oikeastaan ainoa mitä jäin kirjasta kaipaamaan oli maa-artisokka, kun taas ei-suomalainen bataatti on jopa yliedustettuna.
Monipuolisesta reseptiikasta erottui heti hauska ja yksinkertainen sweet & sour porkkanapasta, joka kirjassakin mainitaan vaihtoehdoksi kuuluisalle avokadopastalle.
Yksinkertaiset ja nopeat pasta- ja nuudeliruoat ovat olleet hittejä jo pitkään. Porkkanapasta on lisäksi kotimainen sekä ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Itselläni oli ilo käyttää tähän ystäväni viljelemiä porkkanoita, jotka oliva aivan upean makeita.
Tämä ruoka on myös mitä mainioin tapa hyödyntää ylijäänyt spagetti tai muu pasta. Porkkanoita ja jotain mausteita kun miltei takuuvarmasti on aina kaapissa.
Resepti valikoitui osittain testiin myös siksi, että opiskeleva tyttäreni tivaa usein blogiin myös hänen kukkarolleen sopivia reseptejä. No tässä sellainen nyt on kaikessa yksinkertaisuudessaan!
Alkuperäisessä reseptissä on käytetty mausteena pelkästään sweet chili -kastiketta. Päätin kuitenkin kokeilla reseptiin Meiran uutta Kasvismaustetta Wokkeihin, joka kuuluu uuteen kasviruokamausteseossarjaan. Vegaaninen mauste on tarkoitettu nimenomaan aasilaisittain maustettaviin ruokiin. Maustesekoitukset tulevat kauppoihin pikapuoliin.
Vaikka itselläni kaappi pursuaa mausteita, moni kotikokkaaja ei jaksa saati pysty pitämään moisia varastoja keittiössään. Silloin tällaiset valmiit sekoitukset ovat käteviä arjen oikopolkuja. Tässäkin ruoassa mausteseos toimi loistavasti. Enkä joutunut lisäämään ruokaan lainkaa ylimääräistä suolaa.
Arkisessa ruoanlaitossa huomaa myös joskus, ettei kotoa löydykään tuoretta persiljaa tai muita yrttejä mausteeksi ja väriä tuomaan. Kuivatut yrtit ovat silloin ihan hyvä pelastus. Tässäkin pastassa on käytetty kuivattua persiljaa tuomaan hieman väriä ja makua.

AASIALAINEN PORKKANAPASTA (2:lle)

1-2 porkkanaa hyvin ohuina suikaleina tai karkeana raasteena
0,5 l keitettyä spagettia, nuudeleita tai muuta pastaa
2 rkl kasviöljyä
2-3 rkl sweet chili -kastiketta
1 tl Meiran kasvismaustetta wokkeihin
Keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Esim. keittämätöntä spagettia tarvitset tähän n. 125 g. Voit käyttää myös gluteenitonta pastaa.
Kuori porkkanat ja suikaloi ne joko veitsellä tai esim. mandoliinilla. Mitä ohuempiä suikaleita saat sen parempi. Voit toki käyttää myös karkeaa raastetta.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja kuumenna siinä pastaa hetken ajan. Lisää porkkanasuikaleet tai raaste ja sekoittele hetki. Lisää sitten sweet chili -kastike, kasvismauste ja kypsennä sekoitellen kunnes porkkanat ovat napakan pehmeitä. Mausta halutessasi hienonnetuilla tuoreilla tai kuivatuilla  yrteillä.
Nauti välittömästi.
Tiia Koskimiehen Juuri näin! -keittokirja saatu arvostelukappaleena Minerva-kustannukselta.
Kasvismauste Wokkeihin saatu näytteenä Meiralta.

You may also like

2 kommentia

Nimetön 17/10/2017 - 09:49

Tässä on kyllä yksi syksyn mielenkiintoisimmista kirjauutuuksista.

Vastaa
Nimetön 17/10/2017 - 09:49

Tässä on kyllä yksi syksyn mielenkiintoisimmista kirjauutuuksista.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: