Etusivu » Mintun herkullinen sieni-cashewpasta

Mintun herkullinen sieni-cashewpasta

Kirjoittaja: Kulinaari
Mintun herkullinen sieni-cashewpasta

Tyttäreni kaveri Minttu kehitteli tämän reseptin ja sain kunnian testata ja sen julkaista blogissa, niin että siitä olisi iloa myös monille muille.
Molemmat nuoret naiset opiskelevat tahoillaan ja kuten arvata saattaa, omillaan asuvan korkeakouluopiskelijan budjetti ei ole kovin huima.

Mielestäni tämä resepti kuitenkin osoittaa, että pelkällä nuudelilla ei tarvitse sinnitellä kun on vähän kekseliäisyyttä ja peruskokkeustaidot ja -välineet hallussa. Laadukkaat sienet ja varsinkin pähkinät saattavat olla yllättävän kalliita usein käytettäviksi, mutta kova opiskelu antaa luvan herkutella välillä.

Herkkusienet voivat olla toki myös ihan normaaleja valkoisia ja toisaalta kannattaa suosia vaikka luonnonsieniä tuoreina tai pakasteina. Metsässä saa myös samalla ilmaista liikuntaa ja raitista ilmaa. Niin ja oppii muutamat uudet sienilajitkin ehkä kaupanpäälle.

Mintun alkuperäisessä ohjeessa on käytetty normaalia farfallepastaa, mutta minä käytin gluteenitonta makaronia jota sattui olemaan kaapissa.

 

MINTUN SIENI-CASHEWPASTA (2:lle)

200 g ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 rkl kasviöljyä
100 g cashewpähkinöitä (natural)
1 prk Planti Creamy cooking original -kauravalmistetta
250 g pastaa, esim. farfalle tms.
hieman suolaa
mustapippuria myllystä

välineet:
keskikokoinen kattila, pienehkö paistinpannu, leikkuulauta, veitsi, lävikkö, annostelu- / sekoituslusikka

Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla niin että ne saavat hieman väriä. Pähkinöitä tulee pitää silmällä ja liikutella melko usein etteivät ne pala. Rouhu paahdetut pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi.

Kuumenna samalla pannulla öljy ja paista herkkusieniviipaleita sen verran että enin kosteus haihtuu ja ne pehmenevät sopivasti. Sekoita pähkinärouhe ja kaurakerma sienien joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua hyvin pienellä lämmöllä, mielellään kannella peitettynä sillä aikaa kun kun keität pastan pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä.

Valuta pasta, laita takaisin kattilaan ja sekoita sienikastike pastan joukkoon.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d