Beirut – Syyrian lahja Brassikeittölle

Tämä meksikolaisia quesadilloja muistuttava resepti on alunperin 50-luvulta ja sen kehittivät São Paulossa ravintolaa pyörittäneen syyrialaiset veljekset korvatessaan tavallisen viipaleleivän lähi-idän keittiöstä tutulla kohottamattomalla pitaleivällä.

Alkuperäisessä reseptissä käytetään aika monimutkaisesti maustettua malagueta-kanaa joten tästä enemmän kotikeittiöön sopivan version.

Käytin valmista grillibroileria jonka maustoin sambal oelek-maustekastikkeella ja revin ohuiksi suikaleiksi. Chilimajoneesia saa toki valmiina kaupastakin, mutta maksaa todellakin vaivan tehdä pieni satsi itsekin.

BEIRUT 4:lle

4 pitaleipää
8 rkl chilimajoneesia
4 kourallista huuhdeltua rucolaa
3-4 tomaattia siivutettuna
500 g kypsää maustettua broileria
1 tl sambal oelek
n. 50 g Aito Cheddar Originaali -raastetta

Halkaise pitaleivät ja levitä toiselle puolikkaalle 2 rkl chilimajoneesia. Levitä päälle kourallinen rucolaa muutama siivu tomaattia sekä maustettua kanaa. Laita vielä päälle reilusti cheddarraastetta ja laita toinen leivänpuolikas päälle.

Paista voileitägrillissä tai paistinpannulla n. 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta saa kauniin värin ja juusto sulaa. Leikkaa puoliksi terävällä veitsellä ja tarjoile lämpimänä.

Niin se chilimajoneesin resepti:

CHILIMAJONEESI

1 dl Hellmans majoneesia
10 tippaa Tabascoa
1 tl paprikajauhetta

2 Comments Lisää omasi

  1. Nimetön sanoo:

    Onhan herkkua. Aito Cheddaria olen muutaman kerran ostanut, ja on kyllä hyvä juusto!

  2. Nimetön sanoo:

    Onhan herkkua. Aito Cheddaria olen muutaman kerran ostanut, ja on kyllä hyvä juusto!

Vastaa