Etusivu » Sitruunainen rosmariini-uunibroileri

Sitruunainen rosmariini-uunibroileri

Kirjoittaja: Kulinaari
Sitruunainen rosmariini-uunibroileri

Päätin kokeilla pitkästä aikaa kokonaisen uunibroilerin valmistusta. Tein yhtenä päivän broiskun rintaleikkeitä hyvällä perusreseptillä ja sovelsin sitä myös tässä. Reseptin mausteita voi vaihdella makunsa mukaan ja kokeilla ihan uusia makuyhdistelmiä. Sitruuna ja rosmariini ovat kuitenkin klassinen broilerille sopiva makupari.

Samalla valmistuvat näppärästi myös uunijuurekset lisäkkeeksi.

SITRUUNAINEN ROSMARIINI-UUNIBROILERI

1 kokonainen maustamaton broileri
1 suuri sitruuna
3 oksaa tuoretta rosmariinia (lehdet hienonnettuna)
0,5 chili puhdistettuna ja hienonnettuna
50 g voita huoneenlämpöisenä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kg juureksia kuorittuna ja paloiteltuna
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Huuhdo broileri ja kuivaa talouspaperilla.

Revi rosmariinista lehdet erikseen ja säästä varret. Hienonna lehdet. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa kuori ohuelti käyttäen juuresveistä. Leikkaa kuorisuikaleet ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita voin joukkoon hienonnetut rosmariini, sitruunan kuori, valkosipuli ja chili.

Nosta nahan reunaa rintafileiden kohdalta ja työnnä maistevoita runsaasti kummankin rintafileen kohdalle ja levitä sitä sormella nahan päältä työntäen. Loput voista voit sivellä broilerin pinnalle.
Laita kuorittu sitruuna kokonaisena tai puolitettuna broilerin sisälle yhdessä rosmariininvarsien kanssa. Mausta broilerin pinta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Laita uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja levitä juurespalat tasaiseksi kerrokseksi. Voit laittaa juuresten joukkoon myös rosmariininoksia tai lehtiä mausteeksi. Itse käytin pelkkää porkkanaa, mutta juureksia voi vaihdella mielensä mukaan.

Laita broileri juuresten päälle ja kypsennä uunin alatasolla noin 1,5 tuntia tai kunnes lihan lämpötila on 73-75 astetta ja pistettäessä valuva neste on kirkasta. Broilerinlihan tulee aina olla täysin kypsää.

Anna kypsän broilerin levähtää kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.

Nauti uunijuuresten ja paistoliemen kera.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d