Etusivu » Belgialainen kanipata

Belgialainen kanipata

Kirjoittaja: Kulinaari
Belgialainen kanipata

Belgialla on aina ollut erityinen paikka sydämessäni. Rakastan myös maan oluita yli kaiken. Siispä ei ollut yllätys että Hullareilta ostamani kani pääsi hautumaan belgialaisen Chimay-oluen ja juurisellerin kera herkulliseksi pataruoaksi.

 

BELGIALAINEN KANIPATA

1 tuore kani
suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2-4 rkl voita
2-4 rkl oliiviöljyä
6 dl sipulia suikaloituna
4-6 valkosipulin kynttä kuorittuna
6 timjaminoksaa sidottuna kimpuksi
1 pl belgilaista olutta (esim. Chimay)
1,5 dl kanalientä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 juuriselleri kuutioituna
2 rkl kokojyväsinappia
2 rkl fariinisokeria
lehtipersiljaa

kookas uunipata

Leikkaa kani annospaloiksi – noin 5-6 osaan. Ota myös sisäelimet talteen ja laita syrjään odottamaan. Ripottele paloille suolaa kummallekin puolelle ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Leivitä kanipalat vehnäjauhoilla. Kuumenna padassa voi ja oliiviöljy ja ruskista kanipaloja 3-4 minuuttia per puoli. Nosta ruskistetut palat lautaselle odottamaan.

Lisää samaan pataan sipuli ja ruskista niitä hetki. Lisää timjamikimppu ja valkosipuli jatkaen kuullotusta kuunes sipulit ovat pehmenneet.

Nosta lämpöä ja ja lisää olut. Anna kiehua hetki ja lisää kanaliemi sekä suola sekä mustapippuri.
Lisää liemipohjan päälle kerrokseksi kuutioitu selleri ja nostele sen päälle kanipalat ja kanin mukana tulleet sisäelimet. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja laske lämpö haudutuslämmölle. Anna hautua kannen alla 45 minuuttia.

Ota kanipalat pois padasta ja pidä ne lämpiminä. Poista timjamikimppu. Nosta lämpöä ja keitä lientäkasaan kolmanneksen verran. Lisää sinappi ja fariinisokeri. Maista ja säädä maku.

Ota kanin annospaloista koivet syrjään ja erottele liha muista osista. Lisää erotellut lihat pataan, laita koivet padan pinnalle ja anna niiden lämmetä hetki.

Tarjoile rapean leivän, riisi tai munanuudelin kera.

Juomaksi sopivat belgialainen Chimay Ale tai kevyt punaviini, kuten Montes Pinot Noir 2014.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading