Etusivu » Maksapihvi ja maa-artisokka-suppilovahveropyttipannua

Maksapihvi ja maa-artisokka-suppilovahveropyttipannua

Kirjoittaja: Kulinaari
Maksapihvi ja maa-artisokka-suppilovahveropyttipannua

Miten mä en muka ole postannut yhtään maksapihvireseptiä! Piti oikein käydä postauksia läpi ja näin ilmeisimmin on päässyt käymään. Ja mä kun pienessä mielessäni mietin, että nyt tänään maksapihvejä on saatava – ja kunnon punkkua. Oon se sen varmaan jo postannut, joten joku uusi kulma on oltava, muuten ei ei hyvä heilu…
Ja mä en ollut edes sitä omaa suosikkiperusohjetta teille laittanut. No onpahan syy tehdä sitten jatkossakin, vaikka sinne arkiklassikko-osastolle.

No mut nyt mennään sit vaikeimman kautta tämäkin. Ja kuulkaa ystävät – aika vaikeet ajat tässä on ollut täälläkin päässä. Ei siis kannata ihmetellä jos postauksia tulee vähän verkkaiseen tahtiin. Semmosta se on kun faija kuolee ja jälkipyykkiä hoidetaan. Mutta elämä jatkuu ja meikäläinenkin koittaa pysyä pannunsyrjässä kiinni jotenkuten. Tää on tätä laiffii.

Mutta asiaan:
Maksan valmistuksessa oleellisinta on hankkia mitä tuoreinta ja hyvin käsiteltyä maksaa kuin mahdollista. Hyvä lihamestari on poistanut kaikki kalvot ja muutkin huonot kohdat ja leikannut sopiviksi, n. 1 sentin viipaleiksi. Onneksi itselläni on luottolihamestarit keskustan Sokoksen Wotkinsilla. Ei ole tarvinnut pettyä koskaan.

Tällä kerralla maksan kehittelin kumppaniksi maa-artisokasta ja sienistä maukkaan lisäkkeen. Resepti on Laura Calderin inspiroima, mutta tähän hieman muunneltu.

MAKSAA JA MAA-ARTISOKKA-SUPPILOVAHVEROPYTTIPANNUA

kahdelle
1-2 maksapihviä per syöjä
kirkastettua voita
suolaa ja mustapippuria myllystä

1 sipuli
öljyä

Lisäke:
800 g maa-artisokkaa
1/2 sipuli hienonnettuna
1,5 rkl kirkastettua voita
1-2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivattuja suppilovahveroita tai mustaa torvisientä
1 rkl tuoretta rakunaa hienonnettuna
0,5 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuori maa-artisokat ja laita kylmään veteen odottamaan, etteivät ne tummu.
Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Hienonna puolikas sipuli.

Laita pienelle paistinpannulle öljyä kuumenemaan ja karamellisoio siinä sipulirenkaat miedolla lämmöllä.

Leikkaa kuoritut artisokat hieman alle sentin kuutioiksi. Kuumenna pannu ja kirkastettu voi sekä öljy. Lisää artisokkakuutiot, sipulikuutiot ja kypsennä keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää sitten liotetut ja valutetut sienet pannulle. Jatka kypsennystä kunnes artisokat ovat lähes pehmeitä. Mausta suolalla ja pipurilla. Lisää hienonnetut yrtit.

Kuumenna omalla pannullaan kirkastettu voi ja hieman öljyä. Laita maksapihvit kuumalle pannulle ja paista n. 1-1,5 minuutti per puoli. Maksan pitää olla rosee, muttei raakaa keskeltä. Mausta kääntämisen jälkeen suolalla ja pippurilla.

Lisäkkeenä voi tarjoilla vaikkapa salaattiyrteistä koottua salaattia.

 

You may also like

4 kommentia

Nimetön 11/10/2017 - 19:14

Sovtaanko niin, että jos tässä syksyn – talvenmittaan jotain kokkaillaan yhdessäkin niin tehdään maksaa! Tulee tehtyä niin harvoin ja on niin hyvää <3

Vastaa
Nimetön 11/10/2017 - 19:22

Kiinni veti! Jotenkin alkoi muutenkin tehdä sitä taas mieli kun tän löysin.

Vastaa
Nimetön 11/10/2017 - 19:14

Sovtaanko niin, että jos tässä syksyn – talvenmittaan jotain kokkaillaan yhdessäkin niin tehdään maksaa! Tulee tehtyä niin harvoin ja on niin hyvää <3

Vastaa
Nimetön 11/10/2017 - 19:22

Kiinni veti! Jotenkin alkoi muutenkin tehdä sitä taas mieli kun tän löysin.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d