Etusivu » Pizzaa grillissä

Pizzaa grillissä

Kirjoittaja: Kulinaari
Pizzaa grillissä

Tulipa tuossa taannoin mieleen kokeilla paistokiviä myös kaasugrillin kanssa. Ja nimenomaan pizzanpaistossa. Että josko sitä sais auttenttisen rapean kiviuunipaiston siihen pohjaan. Varmuuden vuoksi tehtiin toinen satsi uuniin ja toinen pelkästään kivillä paistettavaksi.

Pizza ei vaadi seurakseen muuta kuin raikasta salaattia (ja olutta)

Kiviä lämmittäessä on tärkeää muistaa lämmittää ne varovasti pikkuhiljaa. Eli alkuun tosi pieni liekki ja kansi auki ja siitä sitten kivien lämmettyä voi lämpötilaakin nostaa ja laittaa kanttakin kiinni myöhemmin.

Pizzapohjaan käytän aina tätä mielestäni maailman parasta reseptiä. Se on yläasteen kotitalouskirjan peruja.

PIZZAPOHJA
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,75 dl öljyä
1,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet ja lisää öljy ja maito. Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi. Voita antaa taikinan levähtää viileässä tunnin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Itse pizzoille nyt on turha antaa mitään sen kummempia reseptejä. Jokainenhan laittaa makunsa ja nälkänsä mukaan. Itse kuitenkin suosin mm. seuraavia:
– tomaattimurska (valutettu)
– minitomaatit
– säilötty latva-artisokka
– kapris
– sipuli
– prosciutto
– mozzarella

Pizza paistui grillissä luukun alla kivillä vallan mainiosti. Upean rapea pohja ja ihan erilainen maku kuin uunissa paistetussa. Toimme uuniversionkin \”viimeistelyyn\” grilliin. Siihenkin sai lämmityksen yhteydessä rapeutta lisää. Tämä on hyvä vinkki, kun porukkaa on enemmänkin. Pizzaa voi tehdä valmiiksi ennakkoon ja jokainen voi lämmittää sitä nälkänsä mukaan. Juusto vaan päälle ja grilliin!

You may also like

2 kommentia

Nimetön 21/04/2020 - 12:09

Voi tavatonta. Minullahan on ihan nälkä!

Vastaa
Nimetön 21/04/2020 - 12:09

Voi tavatonta. Minullahan on ihan nälkä!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: