Etusivu » Poronkäristystä ja välähdyksiä koekeittiöstä

Poronkäristystä ja välähdyksiä koekeittiöstä

Kirjoittaja: Kulinaari
Poronkäristystä

Päätettiin sitten päästää itsemme edes yhtenä päivänä hieman helpommalla ja tehdä poronkäristystä. Ensin oli suunnitelmissa tehdä niitä mun lihapullia, mutta kauppareissulla mieli muuttui sataan kertaan ja lopulta päädyttiin poroon.

Ohjehan on yksinkertaisuudessaan laittaa valurautapannuun voita, paistaa siinä kohmeiset käristyslihat hieman rapsakoiksi, niin että kaikki ylimääräinen neste haihtuu ja liha saa myös väriä. Lisätään pullo tummaa olutta (Keisari), suolaa ja mustapippuria myllystä. Noin 10 minuutin haudutus. Nautitaan perunamuhennoksen ja puolukkasurvoksen kera. Meillä juomana tietty Keisari Munchener -olutta.

Sitten oli se alkuruokakokeilu, josta en nyt tässä vaiheessa laita reseptiä, koska kehittelytyö jatkuu. Maut oli jo aikas kohdallaan, mutta valmistusmenetelmää täytyy vielä hioa, että päästään esikuvan tasolle. Rakenteellinen idea on tarttunut puolison mukaan lontoolaisesta ravintolasta, jossa tätä tarjoiltiin pikkusuolaisena. Itse lisäsin tähän ruiskrutongit ja tillimajoneesin. Kylmäsavulohen wasabituorejuustotäyte on myös omaa reseptuuria. Tumma kastike on valkotryffelibalsamicoa. Tässä siis tuoretta kuvamateriaalia R&D-osastoltamme.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: