Etusivu » Lohicarpaccio

Lohicarpaccio

Kirjoittaja: Kulinaari
Lohicarpaccio

Carpaccio on italialaisperäinen alkuruokalaji. Se on yleensä kypsentämätöntä naudanlihaa, joka on leikattu ohuenohuiksi siivuiksi. Kastikkeena on mausteinen öljykastike. Ruokalaji on suhteellisen nuori, tosin syntyaika vaihtelee lähteiden mukaan 1930-luvusta 1950-luvulle, ja todennäköisimpänä pidetään vuotta 1950. Syntypaikaksi mainitaan yleensä venetsialaisen baarimestarin Giuseppe Ciprianin ravintola Harry´s Bar, jonka Cipriani perusti 1931.
Ruokalaji on nimetty taidemaalari Vittore Carpaccion mukaan, jonka suosikkiväri oli vaalea lihanpunainen sävy.

LOHI CARPACCIO

250 g ruodotonta lohifilettä
valkoista vinegretteä tai sitruunamehua

2-3 kiinteää perunaa
10-15 varrellista kaprista
1/2 punasipuli
hieman tuoreita tillinoksia
mustapippuria suoraan myllystä

1,5 rkl majoneesia
1 tl valkoviinietikkaa
2-3 rkl kylmää vettä
valkopippuria rouhittuna myllystä
(suolaa)

Laita kalafilee pakkaseen, kunnes se hieman kohvettuu, múttei ole läpijäässä. Leikkaa hyvin terävällä, leveäteräisellä veitsellä niin ohuita siivuja kuin suinkin pystyt. Lado siivut limittäin kylmille lautasille. Pirskottele päälle vinegretteä tai sitruunamehua.

Keitä kuoritut perunat ja lohko kauniiksi kuutioksi. Hienonna sipuli huvin pieniksi kuutioiksi. Kastiketta varten sekoita majoneesin joukkoon etikka ja vettä, niin että kastikkeesta tulee hyvin juoksevaa. Mausta. Jos kastike kaipaa lisää suolaa, sitä voi lisätä.

Laita lohisiivujen päälle perunakuutioita, punasipulisilppua ja kapriksia joko puolikkaina tai kokonaisina varsineen. Pirskottele päälle majoneesikastiketta, rouhi hieman mustapippuria ja koristele tillinoksin.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading