Etusivu » Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Kirjoittaja: Kulinaari
Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Kaupallinen yhteistyö Kikkomanin kanssa. Onko sinulla reseptejä ja mieliruokia, joita haluat tehdä aina uudelleen? Itselläni niitä on monta ja osa on kulkenut mukanani lapsuudesta saakka. Vaikka vuosikymmenien saatossa mukaan on tarttunut aikansa trendiruoka jos toinenkin, on karjalanpaisti ruoka, jolla on sydämessäni ihan erityinen paikka.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Kotoisiin lempiruokiin kaipaa välillä jotain uutta pientä twistiä ja helpoiten se onnistuu kokeilemalla uusia tapoja maustaa ruokaa. Kikkoman soijakastike on itselläni kuulunut keittiön perusmausteisiin ja sitä käytänkin miltei kaikessa ruoanlaitossa marinadeista kastikkeisiin ja dippikastikkeista grillaukseen. Ilman lisäaineita valmistetun perinteikkään Kikkoman soijakastikkeen umami korostaa raaka-aineiden omaa makua ja on myös samalla suolan lähde.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Perinteinen karjalanpaisti sai tällä kerralla rutkasti lisää makua marinadista, joka valmistuu helposti Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastikkeesta sekä Kikkoman Kimchi Spicy -chilikastikkeesta. Marinadien lisäksi sitruunalla maustettu Ponzu-soijakastike on hyvin monikäyttöinen maustekastike vaikkapa carpaccion, sushin ja salaattien kanssa. Kokeile myös pöytämausteena vaalealle lihalle, kalalle ja kasviksille. Sarjasta löytyy myös sitruunalla ja chilillä maustettu Kikkoman Ponzu Chili -soijakastike, jota käytin taannoin kesäisten grilliruokien maustamiseen.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Kikkoman Kimchi Spicy -chilikastike oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka kimchi ruokana onkin minulle tuttu. Korean kansallisruoka kimchi on fermentoitua eli hapatettua kiinankaalia, joka on maustettu mm. chilillä, inkiväärillä, valkosipulilla ja soijakastikkeella. Tulista, rouskuvaa herkkua nautitaan Koreassa melkein joka aterialla ja lisätään myös moniin resepteihin. Hapatettu kimchi on todellista superruokaa meille tutumman hapankaalin tapaan.

Kimchi-kukkakaali

Kikkoman Kimchi Spicy -chilikastikkeella teet helposti maustettuja kasvislisukkeita ja salaatteja. Kilolle kasviksia suositellaan käytettäväksi 150 g chilikastiketta. Lisäämällä chilikastiketta majoneesiin ja ranskankermaan saat käden käänteessä herkulliset kastikkeet.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Kannattaa testata superhelppoa ja mahtavan makuista valkokaali-kimchiä. Pistämätön lisuke piristämään melkein mitä tahansa ruokaa ja ihan paras grillisalaatti! Karjalanpaistin kaveriksi valmistin yhtä helposti kimchi-kukkakaalia. Täytyy tunnustaa, että Kikkoman Kimchi Spicy -chilikastike on varsin koukuttava tuote, joka tulee löytymään meiltä jatkossakin.

Karjalanpaistia uusin maustein

Karjalanpaisti syntyy varsin simppeleistä ja edullisista raaka-aineista. Sekoitus porsaan- ja naudanlihaa reiluina kuutioina, sipulia, porkkanaa tai muita juureksia, mausteita ja vettä. Perinteisesti on käytetty sitä mitä saatavilla on. Koska perusresepti on varsin miedosti maustettu, jo pelkillä soija- ja chilikastikkeilla saa helposti ihan erilaisen makukokemuksen. Niiden määrää on myös helppo säätää suun mukaiseksi.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

Upean pehmeäksi hautunut ja pinnaltaan juuri sopivasti paahtunut mausteinen pataruoka sai kylkeensä kunnon perunamuusia ja tietysti kimchi-kukkakaalia. Siinä on kaikki hyvän aterian osaset samalla lautasella.

Helppo kotoinen karjalanpaisti uusin maustein

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: