Etusivu » Kurkumakana on helppo arkiherkku

Kurkumakana on helppo arkiherkku

Kirjoittaja: Kulinaari
Kurkumakana

Tänään käytin vaihteeksi pois pakastimen ja kuiva-ainekaapin antimia. Pannulle päätyi mm. paketillinen broilerin fileeleikkeitä yhdessä kookoskerman ja mausteiden kera. Syntyi helppo ja herkullinen kurkumakana.

Olen netistä ostanut jokin aika sitten jauheena myytävää kookosmaitoa, josta saa tietysti myös kookoskermaa vähemmällä vesimäärällä. On muuten erittäin kätevä käyttää. Sääli ettei tätä Maggin tuotetta saa Suomesta. Tai ehkä jostain Helsingin lukuisista aasialaisista kaupoista voisi löytyä. Toki tässä voi käyttää ihan normaalia tölkeissä tai tetroissa myytävää kookoskermaa.

Maggi Coconut Milk powder Mix

Kurkumakana saa tietysti pehmeän mausteisen makunsa kurkuma- ja curryjauheista. Näitä kahta on itselläni aina maustekaapissa ja ne taitavatkin olla useille suomalaisille tuttuja. Maustamisesta voit lukea lisää käytännön vinkkejä mm. Marttojen sivuilta. Katso myös Pauligin keittiömestarin Petteri Kanervan vinkit maustamiseen.

Jos haluat reseptistä mausteisempaa, lisää esimerkiksi hieman chilijauhetta tai -hiutaleita. Tarjoile kurkumakana keitetyn riisin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle esimerkiksi sumakki-maustetta ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Kurkumakana

Katso myös muut broilerireseptini.
Mausteet saatu Santa Marialta

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: