Etusivu » Pehmeän mausteinen katsucurry munakoisosta

Pehmeän mausteinen katsucurry munakoisosta

Kirjoittaja: Kulinaari
Katsucurry munakoisosta

Tämä katsucurry on yhdistelmä japanilaista, eurooppalaista ja intialaista keittiötä. Tyypillinen japanilainen katsu on panko-leivitetty kanafilee ja katsucurry puolestaan tämä kanafilee currykastikkeen kera tarjoiltuna. Tämä kasvisversion katsu valmistetaan marinoidusta munakoisosta, mutta voiot käyttää tässä myös esimerkiksi tofua tai muita kasviproteiineja. Postaus on toteutettu yhteistyössä Pauligin ja  Santa Marian kanssa.

Katsucurry oli yksi resepteistä, joita valmistettiin Pauligin, Santa Marian ja Marttojen järjestämässä kokkikoulussa. Sen seuraksi valmistettiin myös dukkah-salaatti.

Suomalaiset ovat edelleen aika yksipuolisia maustajia ja Santa Marian ja Marttojen yhteistyön tarkoitus onkin kannustaa suomalaisia lisäämään mausteilla makua arkiruokaan.

Katsucurry munakoisosta

Pauligin keittiömestari Petteri Kanervan ja Marttojen kehittämispäällikkö Maija Soljanlahden vinkkit mausteiden käyttöön:

Yrtit sekä kuivattuina että tuoreina ovat loistava keino hakea vaihtelua niin arki- kuin juhlaruokaankin. Jos arki maistuu lattealta ja makaronilaatikkomelankolia vaivaa, makaronilaatikkoon kannattaa lisätä mukaan ripaus vaikkapa timjamia tai rosmariinia.

Useasti myös uskotaan ettei lasten ruokia kannata maustaa. Tämä on mielestäni harhaluulo. Ainoastaan liiallista suolan käyttöä kannattaa välttää. Erilaisiin makuihin kannattaakin totutella jo pienestä pitäen esimerkiksi tutustumalla uusiin mausteisiin yksi kerrallaan.

Lapsille on tärkeää päästä osallistumaan ruoanlaittoon, ja mausteiden lisääminen on yksi helpoimmista tavoista ottaa lapsi mukaan kokkaukseen. Ruokaa kannattaa myös maistella eri vaiheissa valmistusta, jolloin lapsi ja aikuinenkin oppii sen, miten mikäkin uusi mauste kokonaisuuteen vaikuttaa.

Myös valmiit maustesekoitukset ovat hyvä keino tutustua uusiin makuihin. Maustesekoituksissa mausteiden mittasuhteet on valmiiksi mietitty tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, eivätkä kaikki maustesekoitukset suinkaan sisällä paljon suolaa. Suolapitoisuuden voi tarkistaa purkin kyljestä, ja mikäli mausteessa on sitä jo tarpeeksi, ei sitä tarvitse ruokaan enää erikseen lisätä.

Mausteet kannattaa lähes aina herätellä kuumentamalla niitä hetki öljyssä. Herkempien mausteiden, kuten esimerkiksi tuoreiden yrttien osalta kuumennus kannattaa tehdä hyvin varovasti, jotta mausteet eivät pääse palamaan. Toinen vaihtoehto makujen esilletuomiseen on marinointi, jossa mausteet pääsevat vaikuttamaan ruokaan pidemmän aikaa. Myös mausteiden pikkelöintiä kannattaa kokeilla, esimerkiksi pikkelöidyt viherpippurit ovat herkullisia.

Katsucurry munakoisosta

Mausteita ei kannata heittää hukkaan – hävikkiä voi välttää tekemällä omia mausteseoksia 

Kuivat mausteet säilyvät parhaiten kuumuudelta, vesihöyryltä ja valolta suojattuina.

Perinteinen liesituulettimen päällä oleva maustekaappi on siis huonoin mahdollinen paikka säilyttää mausteita keittiössä.

Mikäli jokin mauste uhkaa vanhentua, se kannattaa nostaa esiin vaikkapa pöydän reunalle ja ideoida useammin ruokia, joissa maustetta voi käyttää.

Maustepussien lopuista voi tehdä myös omia maustesekoituksia, kunhan ensin opettelee maustamisen perusteet. Mikäli mausteet ovat reilusti yli parasta ennen päivän ja niiden maku on laimentunut, kannattaa mausteita hyödyntää vaikka askartelussa, jotta voidaan välttää ruokahävikkiä.

Lähde makumatkalle vaikka libanonilaisten reseptien kanssa. Tai kokeile, miten curry toimii erilaisissa ruoissa.

Katsucurry munakoisosta

You may also like

1 kommentti

Maija 11/03/2022 - 16:43

Oi nam! Tämä testiin.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d