Etusivu » Sitruunaista kana orzo pastaa

Sitruunaista kana orzo pastaa

Kirjoittaja: Kulinaari
Sitruunainen kana orzo pasta

Orzo on muodoltaan riisinjyvää muistuttava pastamuoto, jota kutsutaan myös nimellä risoni. Orzoa voi valmistaa kuten pastaa ylipäätään keittämällä runsaassa suolalla maustessa vedessä, mutta se soveltuu myös käytettäväksi risottoriisin tapaan, jolloin ruokalajin nimi taitaa olla orzotto. Orzo kypsyy hieman perinteistä rosottoriisiä nopeammin ja kypsennyksen aikana irtoava tärkkelys tekee orzottosta erityisen täyteläistä.

Sitruunainen kana orzo pasta

Orzo-pasta sopii hyvin esimerkiksi keittoihin ja salaatteihin. Itse tein äskettäin ruokaisaa tomaattikeittoa orzolla höystettynä. Orzoa käytettäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että pasta imee itseensä vielä kypsentämisenkin jälkeen huomattavan paljon nestettä. Keitto kannattaa siis nauttia heti valmistamisen jälkeen, sillä se on seuraavana päivänä lähempänä pataruokaa. Orzoa on pastoille tyypilliseen tapaan saatavana myös eri värisenä. Sellaisenaan kypsennettynä lisukkeena tarjottaessa pasta usein värjätään kurkumalla, chilillä tai mustekalan musteella.

Tämä resepti on muunnos mieheni sitruunapastasta, jota nautimme usein perjantaisin töitten jälkeen.

Pastan kanssa tarjoillaan tietysti laadukasta raastettua  parmesaania. Omani on tietysti Hakaniemen hallin Roinisilta.

sitruunaa kanaa ja orzoa

sitruunaa kanaa ja orzoa

Lue lisää

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: