Etusivu » Kevyt ja ruokaisa orzo-tomaattikeitto

Kevyt ja ruokaisa orzo-tomaattikeitto

Kirjoittaja: Kulinaari
Orzo-tomaattikeitto

Ruokaisat ja silti kevyet keitot ovat lämmittäviä arjen pelastajia. En ole tehnyt itse pitkiin aikoihin tomaattikeittoa ja kaapissa oli jo pitkään odottanut paketti orzo-pastaa sopivaa inspiraatiota. Tuloksen tämä täyteläinen orzo-tomaattikeitto.

Orzo-pastaa

Italiassa on satoja erilaisia pastamuotoja. Eri lähteitä tutkiessani luku liikkuu ainakin noin 300-600 välillä. Orzo tai risoni on pientä riisinjyviä muistuttavaa pastaa. Pienikokoisena se soveltuu hyvin keittoihin, kuten minestroneen tai pastasalaatteihin, joissa kaipaat pienikokoista pastalaatua. Orzo soveltuu myös nopeatekoisen risoton valmistukseen. Sitä pitääkin kokeilla seuraavaksi.

Orzo-tomaattikeitto

Orzo-tomaattikeitto syntyy yhtä hyvin niin tomaattimurskasta kuin säilötyistä tomaateistakin. Miksei myös kypsistä tuoretomaateista, mutta silloin suosittelen hauduttamaan kasviksia ja pilkottuja tomaatteja pidempään keskenään, noin 30 minuuttia, jotta ne makeutuvat ja hapokkuus taittuu.

Pastan takia keitto on parhaimmillaan juuri tuoreeltaan. Säilytyksessä orzo imee itseensä paljon nestettä ja koostumus alkaa muistuttaa enemmän italianpataa.

Orzo-tomaattikeitto

 

Orzo-tomaattikeitto

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: