Etusivu » Täyteläisen aromikas punaviinirisotto

Täyteläisen aromikas punaviinirisotto

Kirjoittaja: Kulinaari
Punaviinirisotto

Punaviinirisotto on upean täyteläinen ja aromikas annos talviselle illalliselle – niin alkuruoaksi kuin lisukkeeksikin. Vaikka olen valmistanut risottoa lukemattomat kerrat, punaviinirisotto oli kokeilussa nyt ensimmäistä kertaa. Enkä todellakaan viimeistä.

Punaviinirisotto

Valitsimme viinivarastostamme risottoon italialaisen Sette Vigne 7 -punaviinin, joka on tähän tarkoitukseen ehkä vähän turhankin hyvää viiniä, mutta ei risottoon kannata koskaan pahan makuista viiniä laittaakaan, koska maku siirtyy luonnollisesti suoraan risottoonkin.

Katso myös aikaisemmat risottoreseptini.

Sette Vigne 7 -punaviinissä yhdistyvät Italian parhaimmat punaiset rypäleet seitsemältä parhaimmalta viinintuotantoalueelta; Corvina / Veneto, Primitivo / Salento, Barbera / Lombardia, Nebbiolo / Piemonte, Aglianico / Campania, Sangiovese / Toscana ja Montepulciano / Abruzzo.

Sette Vigne 7 punaviini

Sette Vigne 7, 2018, vegaaninen

Italia, Vino Italiano
Rypäle: Corvina, Nebbiolo, Montepulciano, Sangiovese, Barbera, Aglianico, Primitivo
Alkoholi: 13,5 %
Sokeri: 9 g/l
Hapot: 5,8 g/l
Tarjoilulämpötila: 16-18 °C
Alkon hinta: 16,99 €

Mehevän hilloinen ja täyteläinen punaviini on maultaan tanniininen, herukkainen ja tumman kirsikkainen. Siinä voi aistia myös mansikkaa, boysenmarjaa ja kevyttä tammisuutta. Tuoksussa erottuvat kuivatut hedelmät, punainen kirsikka, suklaa, luumu ja kahvipapu.

Nauti esimerkiksi maukkaiden liharuokien, kuten lampaan, naudan ja riistan kannssa. Sopii myös voimakkaille juustoille, pikkusuolaisille, grillatulle ruoalle ja seurusteluun.

Viini kannattaa ottaa avautumaan pari tuntia etukäteen, jolloin sen aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Viini on vegaaninen. Lue viinistä lisää.

Punaviinirisotto

Punaviini saatu Viinilinnalta

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d