Etusivu » Nakkistroganoff kääntyy vaivatta kasvisruoaksi

Nakkistroganoff kääntyy vaivatta kasvisruoaksi

Kirjoittaja: Kulinaari
Tomaattinen kasvisnakkistroganoff
Mitäpä jos haluaisin vaihtelua omaan ja perheenkin arkiruokailuun sekä lisätä kasvisten osuutta lihaa vähentäen. Siis hieman fleksausta mukaan aterioihin. Toisaalta kunnon tuttu nakkistroganoff maistuisi just nyt…
Rupea tässä nyt sitten opettelemaan vielä kasvisruokien tekemistäkin kaiken muun lisäksi. Koulutetut kokit ovat asia erikseen, mutta miten on kiireisen arkisen kotikokkauksen laita?
Tomaattinen kasvisnakkistroganoff
En ole koskaan ollut kovin kummoinen nakkien tai makkarankaan kuluttaja, mutta olen ihan varmasti syönyt oman osani tähän ikään mennessä. Lähinnä niitä on kulunut vappuna ja jonkin verran uutena vuotena.
Tuumailin tässä mitä valmistaisin jos lapsi olisi vielä kotona ja ruokaa pitäisi saada pöytään nopeasti. Lisäksi sen olisi hyvä olla jossain määrin tuttua ja takuulla maistuvaa. Kukaan ei taatusti kieltäydy kunnon nakkikastikkeesta. Sen voi myös tehdä ihan uudella, maistuvalla tavalla.

Nykyään kun kasvisnakit käyttäytyvät ruoanlaitossa ihan kuin nakkien kuuluukin – ruskistuvat kauniisti rapeapintaisiksi ja pysyvät napakoina. Makukin alkaa olla aika kohdillaan. Ravitsemuksellisesti ei ole juurikaan eroa valitsetko perinteisen vai kasvisversion. Mutta tuskin kukaan (toivottavasti) nakkeja jatkuvasti syö, joten isossa kuvassa sillä ei ole merkitystä. Ei ole yhtään huono asia että sen herkkuruoankin voi valmistaa myös lihattomana.

Tomaattinen kasvisnakkistroganoff
Tyypillisen jauhokastikkeen sijaan käytin tässä kastikkeen pohjana paseerattua tomaattia, joka jo itsessään tuo sakeutta ja runsaasti makua. Kermaisuutta saa kaurakermavalmisteella ja maustaminen hoituu helposti puolikkaalla yrttiliemikuutiolla ja tietysti suola- tai maustekurkkukuutioilla. Muita mausteita voi toki lisäillä makunsa mukaan. Pieni jauhosuurus tai sopiva määrä Maizena-suurusta kiehuvaan nesteeseen sakeuttaa kastikkeen sopivaksi.

Lisää vielä ruskistetut kasvisnakit ja herkku on valmis tarjottavaksi maukkaan juuressoseen ja salaatin kanssa. Jos muusi ei nappaa, kokeile vaihteeksi keitinperunoita, uunijuureksia tai punajuuripaistosta.

Äläkä unohda arkenakaan tuoreita vihanneksia lautaselta!
Raikas kaali-paprikasalaatti

Tomaattinen kasvisnakkistroganoff

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: