Etusivu » Paras vegaaninen naanleipä

Paras vegaaninen naanleipä

Kirjoittaja: Kulinaari
Vegaaninen naanleipä

Intialaisen keittiön herkut tuntee melkein jokainen ja yksi tunnetuimmista on naanleipä, jota tarjotaan yleensä erilaisten lämpimien annosten lisukkeena.

Vegaaniset naanleivät

Naanleivän historia ulottuu yli 2200 vuoden taakse, jolloin hiivan käyttö leivonnassa rantautui Intiaan Egyptistä. Ennen sitä leivät leivottiin pelkästään juureen. Ja vaikka naan vaikuttaa varsin yksinkertaiselta ja helppotekoiselta, se oli aluperin Intiassa vain rikkaimman kansanosan ja kuninkaallisten ruokaa, koska se vaati hiivaa ja tietynlaista valmistustekniikkaa. Tavallisen kansan ulottuville naanleipä tuli vasta 1700-luvulla, mutta edelleen vain harvat todella hallitsivat sen valmistamisen taidon.

Kaikesta edellä mainitusta mystiikasta huolimatta naanleivän leipominen ei oikeastaan ole sen vaikeampaa kuin oikeaoppisen pizzapohjan tekeminen. Varaudu vaivaamaan taikinaan kunnon sitko joko käsin tai yleiskoneella. Itse suosittelen jälkimmäistä.

Naanleipä paistetaan perinteisesti tandooriuunissa, mutta se onnistuu mainiosti myös kotiuunissa esilämmitelyllä uunipellillä tai pizzakiven päällä. Kokeile paistamista myös grillissä.

Vegaaniset naanleivät maistuvat intialaisten ruokien kanssa

Voin taata että kotitekoinen intialainen ateria nousee ihan uudelle tasolle omatekoisen naanleivän ansiosta. Eikä sen käytön tarvitse rajoittua vain siihen, vaan sitä voi leipoa vaikka viikonlopun brunssille tai illanistujaisiin dippien tai tahnojen seuraksi.

Ja tosiaan, tämä naanleipä resepti on myös täysin vegaaninen. Oatlyn havregurt Turkkilainen sopii tähän erinomaisesti ja sitä voi käyttää myös dippien pohjana sekä muussa ruoanlaitossa. Perinteisesti naanleipä voidellaan kirkastetulla voilla, mutta näissä olen käyttänyt vegaanista levitettä, jota voi käyttää normaalin voin tapaan.

Kokeile myös sri lankalaista punajuuricurrya.

Vegaaniset naanleivät maistuvat intialaisten ruokien kanssa

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: