Etusivu » Myskikurpitsa Caesar on herkullisen mehevä syyssalaatti

Myskikurpitsa Caesar on herkullisen mehevä syyssalaatti

Kirjoittaja: Kulinaari
Myskikurpitsa caesarsalaatti

Kurpitsasesonki on parhaimmillaan ja erilaisista kurpitsoista saa monenlaisia herkkuja – niin makeita kuin suolaisiakin. Tänään lähti kaupassa mukaan myskikurpitsa, jonka paahdoin ja valmistin siitä syksyn herkullisimman caesarsalaatin. Erilaisista kurpitsoista voit lukea myös aiemmasta postauksestani.

Myskikurpitsaa

Photo by Viviana Rishe on Unsplash

Salaatin inspiraationa toimi työpaikkani alakerrassa toimiva ravintola, jossa käyn usein lounaalla. Salaattipöydässä on usein jonkin sortin caesarsalaatti ja muutamia kertoja myös tällainen kurpitsaversio, jota halusin kokeilla näin syyslomalla itsekin kotona.

Myskikurpitsa on helppo paahtaa uunissa

Tein salaattipohjasta hieman erilaisen kuin normaalissa caesarsalaatissa, jossa käytetään yleensä romaine- tai jäävuorisalaattia ja lisäsin terälehdiksi rikottuja raakoja ruusukaaleja rapeutta tuomaan. Samalla tavalla käsitellyistä ruusukaaleista tein taannoin paistetun lisukkeen.

Paahdettu myskikurpitsa on hieman makea ja rakenteeltaan pehmeän täyteläisen “lihainen”, sopien mainiosti salaatteihin, patoihin ja keittoihin.

Myskikurpitsa on syksyn sesonkiherkku

Myskikurpitsa caesarsalaatti

Lue lisää myskikurpitsasta ja muista kurpitsoista myös Satokausikalenterin sivuilta.

You may also like

2 kommentia

Tinsku 13/10/2021 - 20:46

Nyt näyttää ihan jäätävän herkulliselta. Ehdottomasti kokeilen. Rakastan myskikurpitsaa <3

Vastaa
kulinaari 13/10/2021 - 20:48

Toimii myös muilla kurpitsoilla 🙂

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d