Etusivu » Ruusukaalin terälehdet paistettuna lisukkeeksi tai salaatteihin

Ruusukaalin terälehdet paistettuna lisukkeeksi tai salaatteihin

Kirjoittaja: Kulinaari

Paistetut ruusukaalin terälehdet on yksi rakkaimpia lisukkeitani ja se on kulkenut mukanani yli 10 vuotta. Löysin reseptin aikoinaan Laura Calderin ihanasta French Food at Home -ohjelmasta, kuten monet muutkin rakkaimmista resepteistäni. Blogissa tämä lisuke on luonnollisesti julkaistu heti alkumetreillä vuonna 2011.

Ruusukaali on todellinen terveyspommi

Monelle ruusukaali ei maistu perinteisessä muodossaan keitettynä ja syy onkin monesti siinä, että ne kypsennetään ylikypsiksi ja harmaan vetisiksi. Ruusukaali vaatii vaatii vain nopean 5-7 minuutin keittämisen. Itse puolitan ruusukaalit, keitän muutaman minuutin ja sen jälkeen vielä kuullotan pannulla nopeasti. Ihan parasta!

Erottele ruusukaalin terälehdet ja käytä monipuolisesti raakana tai kypsennettynä.

Ruusukaalin terälehtien irrottelu ottaa tietysti oman aikansa, mutta tuloksena on kaunis ja maukas lisuke, jota voi myös varioida lisäämällä esimerkiksi tuoreita tai luotettuja suppilovahveroita tai kantarelleja. Mausteeksi sopivat esimerkiksi vaahterasiirappi, meirami, kumina ja sumakki.

Raa´at tai paistetut terälehdet sopivat myös erilaisiin salaatteihin tai paistoksiin. Paistamisen lisäksi terälehdet voi myös höyryttää nopeasti.

Lisää inspiraatiota ruusukaalin käytöstä löydät blogiarkistosta. Satokausikalenterin sivulta löytyy lisää ruusukaalitietoutta.

Tiesitkö että ruusukaali sisältää runsaasti rautaa ja on kuitupitoisempi kuin muut kaalit. Lisäksi ruusukaali sisältää runsaasti C-, K- ja A-vitamiinia sekä folaattia.

Leikkaa ruusukaalista pois kantaosa.
Koverra pois sisus.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d