Etusivu » Suuhun sopivat nakkipiilot

Suuhun sopivat nakkipiilot

Kirjoittaja: Kulinaari

Pyhien aikana on mukava laittaa kaikenlaista pientä suolaista ja tällä kerralla inspiraatio tuli rapakon takaa Kanadasta, @zen_of_baking -instatiliä pitävältä leipuriystävältäni Jaylta. Kannattaa muuten ottaa tili seurantaan, sillä Jay on kisannut myös paikallisessa The Great Canadian Baking Show -sarjassa.

Nämä nakkipiilot, eli brittiläisittäin sausage rolls, ovat jokseenkin helppotekoisia ja varsinkin kokonsa puolesta vaarallisen koukuttavia herkkupaloja. Itse käytin näissä HK:n Livarnon Luigi -raakamakkaroita, mutta makkaran voit valita aivan oman makusi mukaan. Maustamattoman makkaran voit esimerkiksi sivellä maustekastikkeella, kuten Tabascolla tai sinapilla ennen käärimistä.

Raakamakkarat kannattaa esikypsentää, sillä ainakin omistani irtosi aika paljon nestettä, joka vain vetistäisi voitaikinan. Ja tietysti nämä onnistuvat myös kasvisnakeista ja -makkaroista yhtä hyvin.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on myös nakkipiiloilla. Ns. Brittiläisen kansainyhteisön maissa ne tunnetaan sausage rolls -nimellä, kun taas Yhdysvalloissa ne ovat Pigs in a Blanket. Edellä mainittu valmistetaan briteissä käärimällä makkara pekoniin.

Samantyyppisiä taikinaan käärittyjä makkaroita on valmistettu myös mm. Irlannissa, Puolassa, Alankomaissa, Venäjällä, Saksassa, Belgiassa, Tanskassa ja Japanissa.

Vaikka taikinaan käärittyä lihaa ja muita raaka-aineita tiedetään valmistetun jo antiikin Kreikan ja Rooman ajoista lähtien, nykymuotoiset sausage rollsit syntyivät Ranskassa vasta 1800-luvun alussa.

SUUHUN SOPIVAT NAKKIPIILOT (20-30 kpl)

1 pkt (5 kpl) voitaikinalevyjä
5 kpl ohuita ja pitkiä raakamakkaroita, kypsiä vastaavia tai kasvisnakkeja
hieman vettä
1 kananmuna voiteluun

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  1. Kypsennä raakamakkarat pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  2. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kostuta taikinalevyn toisen pitkän sivun reuna vedellä. Laita makkara pitkittäin taikinalevylle ja käännä taikina makkaran päälle, niin että saat painettua napakasti taikinan reunat noin sentin leveydeltä yhteen.
  4. Leikkaa terävällä veitsellä pötkö 5-6 osaan. Varmista vielä kunkin sauman tiiveys painamalla taikinat yhteen esim. ruokaveitsen terällä tai vastaavalla.
  5. Voitele nakkipiilot munalla ja paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia, kunnes nakkipiilot ovat saaneet kauniin värin ja kohonneet lehteviksi.

Nauti lämpiminä tai kylminä vaikkapa chili- tai sinappimajoneesin kera.
Katso täältä lisää erilaisia dippikastikkeita.

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d