Etusivu » Honey Okay – makeaa elämää luonnollisesti ilman valkoista sokeria

Honey Okay – makeaa elämää luonnollisesti ilman valkoista sokeria

Kirjoittaja: Kulinaari
Honey Okay -kermajäätelöt

Sain maisteltavaksi mielenkiintoiset uutuudet, kotimaiset pelkästään hunajalla makeutetut Honey Okay -kermajäätelöt. Tuotesarja lanseerattiin kahdella helposti lähestyttävällä maulla, vaniljalla ja suklaalla. Jäätelöt valmistetaan perinteiseen tapaan vain puhtaista luonnollisista raaka-aineista, aitoon kermaan ja maitoon. Niihin on lisätty myös 6% proteiinia.

 

Miksi hunajaa?

Puhdistettuun valkoiseen sokeriin verrattaessa hunajassa on fruktoosia, glukoosia ja muita sokerilajeja, sekä pieniä määriä entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja. Hunajalla makeutetut tuotteet eivät aiheuta äkillistä verensokerin nousua. Hunaja koetaan maultaan 1,3 kertaa tavallista sokeria makeammaksi ja siinä on noin 20% vähemmän kaloreita. Ylenpalttisesti ei silti hunajaakaan kannata nauttia. Katso lisää tietoa hunajasta.

Jäätelöt kehittänyt ja valmistava Honey Foods toimii myös yhteistyössä Suomen mehiläishoitajain liiton kanssa edistäen mehiläisten hyvinvoinnin tutkimuksen tukemiseksi.

Hunaja antaa Honey Okay -kermajäätelöille pehmeän maun, eikä maistu ylenpalttisesti vaan juuri sopivasti. Tämä oli varsinkin itselleni tärkeä havainto, koska en liiemmin pidä hunajan mausta elintarvikkeissa. Tässä se kuitenkin toimii erinomaisen hyvin.

 

Maku ja rakenne vakuuttivat

Itse olen tehnyt todella pitkään työtä jäätelöiden parissa ja siksi rakenteet, vatkausasteet ja makutasot ovat iskostuneet muistiin erityisen hyvin. Honey Okayn rakenne vakuutti heti ensi kauhaisulla. Jäätelömassa on pakastinkylmänäkin sopivan ilmavaa ja samettista.

Hauskasti nimetyt Jaw dropping vanilla ja Mind blowing chocolate eivät jättäneet jäätelönystäviä kylmäksi, kun maistelimme näitä kotona porukalla. Me vanhemman polven edustajat tykästyimme täyteläisen maitosuklaiseen jäätelöön toden teolla. Se on heittämällä yksi parhaita koskaan maistamiani lajinsa edustajia.

25-vuotiaat raatilaiset sen sijaan eivät suklaalle oikein lämmenneet. Liian mietoa ja kaakaoista. Hunaja maistuu tuskin ollenkaan tai korkeintaa erittäin vienosti.

Vanilja oli kaikkien mieleen, vaikkakin itse kaipaan tuotteeseen lisää vaniljaa. Hunaja puski ensimmäisenä kielelle, vaikka ei pahalla tavalla. Ymmärrän toki haasteet vaniljatasojen kanssa, koska laadukkaana se ei ole ihan halvimpia raaka-aineita. Rakenne on todella pehmeän kermainen.

Ja tietysti Honey Okay -jäätelöt on pakattu upeisiin art deco -henkisiin pakkauksiin, jotka on suunnitellut entinen kollegani kuvittaja ja graafinen suunnittelija Jussi Korhonen.

Honey Okay -kermajäätelöitä saa alkuun useista pääkaupunkiseudun K-ryhmän kaupoista, mutta jakelu kasvaa ympäri Suomea koko ajan. Kannattaa kysellä omalta kauppiaalta näiden perään!

Honey Okay -jäätelöt saatu tuotenäytteinä.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: