Etusivu » Ankka-vadelma-endiivisalaatti

Ankka-vadelma-endiivisalaatti

Kirjoittaja: kulinaari

Vaihteeksi hieman kevyempää ranskalaista ruokakulttuuria lempiraaka-aineestani ankasta ja hieman vähemmän käyttämästäni endiivistä. Tämän hienostuneen annoksen juju on yhdistelmä vadelmien happamuutta, endiivien hienoista kitkeryyttä ja ankan kevyt riistanmaku.

ANKKA-VADELMA-ENDIIVISALAATTI (2:lle)

1 kookas ankanrinta tai pari pienempää
suolaa
mustapippuria myllystä
(0,5 tl jauhettua tähtianista)
1 endiivi
1 punasalaatti
4 rkl extra virgin oliiviöljyä
3 rkl vadelmaviinietikkaa
kourallinen tuoreita vadelmia
tuoretta rakuunaa

Ota ankanrinnat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa terävällä veitsellä nahkaan ristikkäisviillotus ja hiero viiltoihin suola, pippuri ja halutessasi myäs tähtianis.

Laita ankanrinta nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja kuumenna pannu keskilämmölle. Paista kunnes nahanalainen rasva on sulanut ja nahka on rapeaa. Käännä ja paista myös toiselta puolelta noin 5 minuuttia kunnes se on ruskistunut. Kääri ankanrinta folioon vetäytymään.

Erottele endiivin ja punasalaatin lehdet, huuhtele ja kuivaa ne. Puolita tarvittaessa isoimmat lehdet. Laita lehdet kulhoon ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, viinietikkaa ja halutessasi hieman suolaa ja pippuria. Nostele ainekset hyvin sekaisin ja jaa salaatti lautasille.

Ota ankka ja leikkaa se hieman vinottain ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut ilmavasti salaatin päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla rakuunanlehdillä. Nauti välittömästi!

Voit halutessasi pirskotella päälle myös lisää vadelmaviinietikkaa.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: