Etusivu » Thai-tyylinen ankkapannu

Thai-tyylinen ankkapannu

Kirjoittaja: Kulinaari
Thai-tyylinen ankkapannu

Tähän asti olen aina valmistanut ankan rintafileet perinteiseen tyyliin pannulla paistaen. Etsiskelin vähän vaihtelua ja löytyi tämä thai-tyylinen suht helppo ja ruokaisa resepti. Ensimmäistä kertaa myös poistin nahan fileiden pinnalta. Tosin nyt kerran tämän tehneenä en enää ehkä heittäisi nahkaa pois. Nahasta nimittäin tulee entisestään lisää makua ja mehevyyttä.

Käytin myös ensimmäistä kertaa paksoita eli pinaattikiinankaalia jonka lehtiä ja lehtiruotia käytetään varsinkin Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Kiinassa joko raakana salaateissa tai kypsennettynä eri tavoin. Tykkäsin siitä raaka-aineena tosi paljon ja ainakin se on paremman makuista kuin perinteinen kiinankaali.

 

Yhden perustavaa laatua olevan mokan tein ihan valmistuksen alussa. Eli ankkasuikaleet kannattaa kypsentää muutamassa erässä, ei yhdellä kertaa kuten minä. Pienemmissä erissä kuumalla pannulla lihaan saa jopa kunnon ruskeaa pintaa ja ehkä jopa rapeutta. Ajattelin myös että nahkarasvan voisi sulattaa pannulla erikseen, ottaa rapean nahan syrjään lisukkeeksi ja kypsentää sitten lihat ankanrasvassa. Toimisi tässä erityisen hyvin, koska rasva tulee erittäin kuumaksi ja ruskistaa lihan nopeasti pinnalta.

 

THAI-TYYLINEN ANKKAPANNU

2 ankan rintafilettä nahattomana
suolaa
mustapippuria
4 rkl ruokaöljyä
1 punasipuli ohuina siivuina
1 punainen chili hienonnettuna
4 tuoretta tai kuivattua kaffirlimetin lehteä
1 suuri oranssi tai keltainen paprika puhdistettuna ja isoina suikaleina
1 suuri tai 2 pienempaa paksoita.
6 rkl chili-inkiväärikastiketta (Blue Dragon)
1-2 limetin mehu
kourallinen tuoretta korianteria

Ota ankan rintafileet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista nahka varovasti. Nahka irtoaa fileen reunasta melko helposti nostamalla ja irtoamista voi auttaa varovasti veitsellä.
Halutessasi voit käyttää nahan kuten kerroin yllä. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.

Erottele paksoin lehdet ja leikkaa isommat varret puoliksi.

Kuumenna öljy kookkaassa pannussa (voit tässä käyttää myös ankanrasvaa). Ruskista lihasuikaleet pienissä erissä. Liha kannattaa jättää medium kypsyyteen. Siirrä lihat syrjään odottamaan.

Lisää samalle pannulle sipuli, chili, limenlehdet ja paprika ja kuullota kunnes kasvikset ovat lämmenneet läpikotaisin. Lisää paksoi, chili-inkiväärikastike, hieman suolaa ja kypsennä minuutin verran. Ota pannu liedeltä ja lisää ankanliha ja limetin mehu. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoile heti vaikka riisinuudelin kera.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: