Etusivu » Helppo ja herkullinen riistakäristyspata.

Helppo ja herkullinen riistakäristyspata.

Kirjoittaja: Kulinaari
Riistakäristyspata

Riistaa saa nykyään helposti lähikaupan pakastealtaasta. Ei siis tarvita edes niitä sukulaisia tai kavereita joilta pyytää. Itse olen syönyt varmasti jo lähes kaikkea mitä kaupasta saa ostettua ja loput on maistettu ravintola-annoksina.

Kun iänikuinen jauhelihakastike alkaa tympiä kannattaa ottaa pussi riistakäristystä ja ja pyöräyttää samalla vaivalla huomattavasti maukkaampi käristyskastike tai -pata. Ja kun omasta pakkasesta vielä löytyy menneen syksyn sienisatoa, saa pataan vieläkin muhevamman maun.

Oheinen resepti on Polarican riistakäristyspussin kyljestä muokattu versio. Reseptejä voi aina soveltaa ja muokata mieleisekseen jos jokin raaka-aine ei miellytä tai ruokaa haluaa vaikkapa jatkaa. Varsinkin tällaiset perusraaka-aineet antavat siihen parhaan mahdollisuuden.

Tämmöinen miehekäs pata ei vaadi kaverikseen muuta kuin rehellistä pottumuusia ja puolukkasurvosta!

RIISTAKÄRISTYSPATA
pari nokaretta  voita
240 g käristyslihaa (kohmeisena, hieman sulaneena)
1 sipuli hienonnettuna
150 g suppilovahveroita sulatettuina (tai muita sieniä)
5 katajanmarjaa murskattuna
2 dl ruokakermaa
1 dl jogurttia, ranskankermaa tai tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna padassa nokare voita, lisää hieman sulanut käsitysliha ja ruskista kauttaaltaan rapeaksi. Laita syrjään odottamaan ja kuumenna padassa toinen nokare voita ja paista sulatettuja sieniä yhdessä sipulin kanssa kunnes enin osa nesteestä on haihtunut. Lisää käristysliha, murskatut katajanmarjat, kerma sekä jogurtti/tuorejuusto ja anna hautua hiljaisella tulella viitisen minuuttia.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: