Etusivu » Pink Rain – tee joka vei kielen ja sydämen.

Pink Rain – tee joka vei kielen ja sydämen.

Kirjoittaja: Kulinaari
Pink rain -tee

Ystävänpäivän vaaleanpunaisiin tunnelmiin sopii kertomus teestä johon rakastuin heti ensi kertaa sitä maistettuani. Olen ylipäätään enemmän kahvinjuoja ja teetä nautin enemmän talvisaikaan, koska sitä voi juoda lämmikkeeksi myöhemminkin illalla.

Sain rakkaan ystäväni luona Kaffa Roasteryn myymää Pink Rain -teetä ensimmäistä kertaa jokin aika sitten. Yrttitee on sekoitus omenaa, sitruunaruohoa ja hibiskusta ja on jotain niin erinomaisen herkullista, että siihen tulee suorastaan himo. Jo pussia avatessa tuoksu on huumaavan hedelmäinen ja kun tee valmistuu samaan tuoksuun yhdistyy vielä yhtä hieno ja erikoinen makuelämys.

Teesekoituksen erikoisin komponentti on trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla kasvava hibuskus-kasvi, jonka suku on meille tuttu mm. kotoisesta kiinanruususta ja Hawaijin kansalliskukasta. Hibiskusta nautittiin jo faaraoiden Egyptissä, koska se auttaa pitämään kehon viileänä kuumassa ilmastossa ja sillä on lukuisia muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Pink Rain -teen voi nauttia normaaliin tapaan tietysti haudutettuna; kiehuva vesi kaadetaan teesekoituksen päälle ja annetaan hautua 5-10 minuuttia. Valmiin teejuoman väri on upean tumman vaaleanpunainen.

Juoma on kuitenkin erityisen hyvä myös kylmänä. Teen voi jäähdyttää sellaisenaan tai tehdä siitä janojuomaa lisäämällä vettä puolet teen määrästä tai jopa enemmän, riippuen kuinka vahvaa teetä olet  hauduttanut. halutessasi voit lisätä juomaan hieman esimerkiksi agavehunajaa tuomaan makeutta. Voin vain kuvitella miten hyvältä se maistuukaan ensi kesän lämpiminä päivinä!

Olen jo kokeillut viileää Pink Rainia raclette-illallisen raikkaana juomana. Lämpimänä suosittelen teetä mm. fondue-aterian painikkeeksi. Tästä lähin jääkaapissa on aina yksi pullo Pink Rain -teejuomaa valmiina!

Voisin kuvitella että Pink Rain -teestä syntyisi myös aika upea boolipohja kevään ja kesän juhliin.

www.kaffaroastery.fi/shop/t/categories/tee

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: