Etusivu » Nopeat sitruuna-tillisilakat

Nopeat sitruuna-tillisilakat

Kirjoittaja: Kulinaari
Nopeat sitruuna-tillisilakat

Sitä usein ajattelee, että tuoreinta kalaa saa vain kaupan palvelutiskiltä. Niin voi saadakin jos sattuu paikalle juuri silloin kun lasti saapuu kauppaan kahdesti viikossa. Tottakai kauppoja ja kalamestareita on moneen lähtöön, mutta oman kokemukseni mukaan palvelutiskin tuotteet ovat usein olleet kaikkea muuta kuin tuoreita. Tapana onkin ottaa tuoksunäyte ennen paketointia, sillä turhan usein olen kotona havainnut kalan hajun olevan vähintäänkin arveluttava.

Olen nyt joitain kertoja kokeillut valmiiksi pakattuja kalafileitä ja olen huomannut saavani tasalaatuisempaa tuoretavaraa varmemmin kuin irtomyynnistä. Rasiassa lukee selkeästi ja pomminvarmasti oikea pyyntipäivä, -alue sekä säilyvyysaika. Kylmäketju säilyy myös varmemmin kuin jäihin pakatulla kalalla. Viimeksi käteeni osuivat Hyvä Apajan silakkafileet, jotka on lisäksi pakattu sinkulle kätevään 250 g rasiakokoon. Helppo valinta ja mukaan lähtivät samalla myös ainekset nopeisiin silakkarulliin.

Joku nyt ajattelee, että onpas se nyt laiska ja outo kun ei tuoreen kalan päälle ymmärrä. Kun itse ei pääse kalastamaan ja käsitteleekin kokonaista kalaa aika vähän, niin tämä on ollut paras ratkaisu tähän mennessä. Nostan hattua mm. tuolla Siltasaaren edessä kalastaville ja sainkin itse asiassa vastikään nauttia sieltä kalastettua kuhaa. Toiseksi varmin paikka Helsingissä on tietysti kauppahalli, mutta sinnekään ei aina ehdi.

 

NOPEAT SITRUUNA-TILLISILAKAT

250 g silakkafileitä
150 g creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku luomutilliä hienonnettuna
1/2 dl Dijon-sinappia
pippuria myllystä
hiven suolaa
1/2 sipuli hienonnettuna

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita creme fraichen joukkoon sitruunamehu ja puolet tillistä. Levitä silakkafileet leivinpaperin tai pergamiinin päälle ja sipaise kullekin fileelle sinappia ja ripottele päälle tilliä. Mausta pippurilla ja suolalla. Kierrä fileet rullalle. Levitä pienen uunivuoan pohjalle hienonnettu sipuli tasaiseksi kerrokseksi ja lado päälle silakkarullat. Kaada creme fraiche -seos silakkakoiden päälle. Paista silakoita 45-60 minuuttia. Tarjoile perunasoseen ja salaatin kera.

Ei ehkä kauneinta ruokaa, mutta taatusti hyvää!

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: