Etusivu » Hurmaava Bastogne-keksikakku

Hurmaava Bastogne-keksikakku

Kirjoittaja: kulinaari

Tämä resepti on oikeastaan eräänlainen retrohelmi. Resepti tuli mieleeni tässä taannoin kun olin kaupan keksihyllyllä ja silmiini osui tuttu paketti. Idea on jopa lapsellisen yksinkertainen ja mitään tarkkaa reseptiä en edes muista. Hieman ex tempore koristelua lopuksi ja herkku on valmis!

Kakun voi muunnella melkein millaiseksi haluaa lisäämällä väliin hilloa tai vaikka mantelilastuja. Tärkeintä on kuitenkin, että täytteet ovat sen verran kosteita että keksit pehmenevät sopivasti.
Samoin kuorruttamalla kakusta saa aina erilaisen. Mutta se maistuu taivaalliselta ihan ilman mitään koristeitakin, vaikka suoraan vuoasta syötynä!

 

 

 

BASTOGNE-KEKSIKAKKU
1 pkt Bastogne-keksejä
3 dl kuohuremaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

Koristeluun:
mantelilastuja, keksinmuruja…

suorakaidevuoka

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit vaahdotuksen puolivälissä. Jätä vaahto hieman löysäksi.

Lado 1/4 kekseistä vuoan pohjalle ja levitä päälle 1/3 kermavaahdosta. Jatka näin kunnes viimeiseksi jää keksikerros. Peitä tiiviisti kelmulla tai foliolla ja laita tekeytymään kylmään seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja tasoita reunojen kermat veitsellä. Koristele esimerkiksi mantelilastuilla tai keksinmuruilla.

Kakku on oikeastaan parhaimmillaan vasta toisena päivänä.

Kuppi hyvää kahvia ja nautinto on täydellinen.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: