Etusivu » Curry-maapähkinäfondue – seurusteluruokaa kevyemmin.

Curry-maapähkinäfondue – seurusteluruokaa kevyemmin.

Kirjoittaja: Kulinaari

Maaliskuussa lähdin mukaan Hälsans Kökin -kampanjaan mukaan kehittelemään kasvisruokareseptejä ja haastamaan myös muutamia muita blogaajia kokelemaan niitä.
Kanssani kokkaamassakin ollut At Maria´s -blogin Maria valmisti helppoja ja herkullisia rukiisia falafel-punajuurileipiä. Hetkiä ja Life of Silja -blogit olivat haasteissaan välimerellisissä tunnelmissa. Resepteistä pidettiin ja lopputulokset kannustivat kokeilemaan uusia tapoja tehdä maistuvaa kasvisruokaa. Omien haastereseptieni suosikki päätyi Rillan koti -blogin haasteeksi. Wau mitä herkkua! Neljän viikon kasvisruokahaaste onnistui mielestäni mainiosti. Myös itse olen tietoisesti keventänyt aterioita ja etsinyt enemmän kasviksia sisältäviä vaihtoehtoja. Näin kesän lähestyessä siitä tulee entistäkin helpompaa, kun kotimaisiakin tuoreita kasviksia on runsaasti saatavilla.

Hälsans Kök -tuotteilla olen pystynyt korvaamaan lihan monissa tutuissa resepteissä. Samalla on tullut myös kokeiltua monia uusiakin reseptejä, joita voi valmistaa soijapohjaisista tuotteista. Kotona ja ystäväpiirisä ruokien mausta on pidetty, ja monille onkin ollut yllätys, että annoksessa ei ole käytetty lihaa. Soijatuotteiden kanssa olen itse havainnut, että maustaminen on avainasemassa. Soijatuotteet itsessään ovat hyvin miedon makuisia tai maltillisesti maustettuja.

Oma neljän viikon kasvisruokahaasteeni päättyi sopivasti Vappuun ja siksi tarjolla oli kevyt mutta maistuva party platter, jossa oli mm. tuoreita kasviksia, Hälsans Kök falafelpyöryköitä ja curry-maapähkinäfondue.

Fondue mielletään tuhdiksi talviruoaksi, mutta uudelleen ideoiden sellaisen saa keväisten kutsujenkin keskipisteeksi. Tarjoile runsaasti saatavilla olevia tuoreita kasviksia ja juureksia. Kylkeen sopivat myös mausteiset kasvis-tapakset ja juustot. Omalta tarjottimelta löytyi myös rapeaa suomalaista ruisnappia. Mukaan ehtivät myös ensimmäiset uudet perunat!

Fonduen voi tehdä valmiistakin maapähkinävoista, mutta luonnollisesti teen aina itse omani.
Siihen tarvitset esimerkiksi tässä reseptissä 130 g suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä sekä pari ruokalusikallista maapähkinäöljyä.

 

CURRY-MAAPÄHKINÄFONDUE
130 g maapähkinävoita
n. 400 g kookosmaitoa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
0,5 rkl inkivääriä raastettuna
0,5-1 tl soijakastiketta
0,25-0,5 tl chilijauhetta
0,5-1 tl garam masala -maustetta
1 rkl maissitärkkelystä
kylmää vettä

Valmista fondue teflon-kasarissa ja tarjoile se lämmittimellä varustetusta fondue padasta. Pienempää fondue-settiä käytettäessä voi massaa lisätä pataan kulutuksen mukaan.

 

 

Jos teet maapähkinävoin itse, aloita jauhamalla maapähkinät teholeikkurissa hienoksi massaksi. Lisää maapähkinäöljyä pienissä erissä ja kaavi massaa leikkurin seinämiltä ja jatka jauhamista, kunnes saat aikaiseksi tahnamaista massaa. Joukkoon saa jäädä rouheistakin palaa jos haluat.

 

 

Yhditä teflonkasarissa maapähkinävoi, kookoamaito, soija, valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Lämmitä hitaasti kiehumispisteeseen. Vähennä lämpö miedommaksi ja lisää pieneen vesimäärään sekoitettu maissitärkkelys hyvin vatkaten. Anna seoksen sakeutua ja kypsyä muutamia minuutteja.

Valmista Hälsans Kök -falafelpyörykät pakkauksen ohjeen mukaan. Itse lämmitin ne uunissa.

Tarjolle laitettavat kasvikset ja juurekset voi halutessaan höyryttää kevyesti.

 

 

 

 

Juhlapöytään sopii myös kasviskebab-quiche, jota valmistimme yhdessä Marian kanssa Hälsans kök -kokkauskuvauksissa tammikuussa.

 

Käy kampanjasivulla ja jätä kommenttisi suosikkireseptillesi. Näin osallistut huippulaadukkaiden Le Creuset -tuotteiden arvontaan! 

#hälsansköksuomi
@halsanskoksuomi

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d