Etusivu » Paatuneen lihansyöjän kasvisruokahaaste.

Paatuneen lihansyöjän kasvisruokahaaste.

Kirjoittaja: Kulinaari
SOIJANUGETTEJA ITÄMAISESSA APPELSIINIKASTIKKEESSA JA VIHANNESRIISI

Kun minulta kysyttiin halukkuuttani lähteä mukaan Hälsans Kök -kasviruokakampanjaan, tiedustelin heti, olihan soittaja varmasti lukenut blogiani. Siis minä blogaamaan kasvisruuasta? Paatunut lihansyöjä!?

No löytyy blogistani runsaasti hyviä kasvisruokareseptejäkin. Tosin liharuokaosasto on jyrännyt aika ylivoimaisesti. Mutta siitäpä se idea sitten lähtikin. Tämä olikin oikein mainio tilaisuus juuri minunlaiselleni ruuanlaittajalle tutustua Hälsans Kök -soijatuotteisiin lähemmin ja antaa omaa näkökulmaa niillä kokkaamiseen. Helppoa, maukasta ja eritoten terveellistä kasvisruokaa niin arkeen kuin juhlavampaankin tarjoiluun. Vaaka ainakin on sitä mieltä, että olisi jo syytä keventää hieman 😉

Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu pääosin soija- ja vehnäproteiinista ja niillä on helppo korvata eläinperäiset proteiinilähteet tai muuten lisätä terveellisesti proteiinia ruokavalioon.

Meitä on haasteessa mukana kaksi valmentajaa; Kissoja & Kasviruokaa -blogin Liisa sekä allekirjoittanut Kulinaari-blogillani. Me kumpikin haastamme neljä muuta blogaajaa mukaan kokkaamaan Hälsans Kök -soijatuotteista kehittämiämme reseptejä. Kullakin haastetulla blogaajalla on käytössään eri tuote.

Liisan Kissoja & Kasviruokaa -tiimiin kuuluvat blogaajat ja haastereseptit:
Mami Go Go, kasviskebab-quinoapasteijat
Just my imagination, falafel paahdetulla curry-kukkakaalilla
Are you feeling fashionable?, soijanugetit ja uunijuurekset tzatsikilla
Weera Bettina, Shepherd´s Pie soijarouheella

Kulinaari-tiimissäni ovat mukana kokkaamassa haastereseptejä nämä blogit:
At Maria´s, rukiiset falafel-punajuurisalaattileivät
Rillan koti, Sloppy Joe -kasvishampurilaiset
Hetkiä, italialainen soijanugettivuoka
Life of Silja, kreikkalaiset kasviskebabkääröt

Oman tiimini reseptit tekevät pienen makumatkan maailman ympäri. Italian ja Kreikan kautta aina Jenkkeihin ja takaisin Suomeen.

Kannattaa vierailla blogeissa ja testata kaikki reseptit. Jo pelkästään reseptien nimet saavat veden kielelle! Ja moni resepti on tuttu entuudestaan lihaversionakin, kuten Liisan haasteena heittämä Shepher´s Pie, joka klassikkona kuuluu jo entuudestaan omiin lempiresepteihini.

Hälsans Kök -soijatuotteilla onkin helppo kokeilla jotain uutta ja muuntaa entuudestaan tuttuja ruokia kevyemmiksi ja terveellisemmiksi versioiksi. Koska tuotteet ovat pakasteita, niitä on myös kätevä pitää kotona saatavilla. Valmistus on kaikissa tuotteissa helppoa suoraan pakkasesta.

 

 

Hälsans Kök -reseptihaastetta varten kuvattiin myös videot, joissa me valmentajat valmistamme pari herkullista reseptiämme Hälsans Kök -soijatuotteista yhdessä yhden mukaan haastetun blogaajan kanssa. Minun kanssani kokkaamassa oli At Maria´s blogin Maria, ja hauskan kuvauspäivän aikana valmistimme Hälsan Kök -soijanugetteja itämaisessa appelsiinikastikkeessa ja vihannesriisiä sekä mausteisen kasviskebab quichen. Jälkimmäinen resepti ei nyt ole ihan sieltä kevyimmästä päästä, mutta elämästä pitää myös nauttia ja hyvä ruoka on sitä parhaimmillaan!

Omat kokemukseni soijatuotteista olivat todella pitkän ajan takaa ja tuolloin en niiden makuun oikein tykästynyt. Pakko tunnustaa, että kokeltuani mm. Hälsans Kök -soijanugetteja olin todella positiivisesti yllättynyt. Koska kananugetit ovat meillä pannassa, niin tästä löytyi oiva korvaava tuote ja herkullinen raaka-aine. Halusin tehdä reseptistä hieman runsaamman ja viedä makumaailman selkeästi Aasiaan. Appelsiinikastike on helppo valmistaa ja makua voi säätää mausteisemmaksi jos siltä tuntuu.

Reseptin juju on juuri rapeiksi paistetut soijanugetit, jotka valellaan hapanimelällä kastikkeella juuri ennen tarjoilemista. Tuoreista kasviksista ja tummasta riisistä valmistettu vihannesriisi on raikas, ruokaisa lisäke.

SOIJANUGETTEJA ITÄMAISESSA APPELSIINIKASTIKKEESSA JA VIHANNESRIISI

Itään päin on kallellaan myös klassisesta ranskalaisesta piirakkareseptistä tehty mausteinen kasviskebab-versio, jossa mausteena mm lähi-idän keittiöstä tuttua sumakki-maustetta.  Kasviskebab kannattaa paistaa todella rapeaksi parhaan koostumuken saavuttamiseksi. Tuote on pakasteesta kätevästi suoraan kypsennettävissä monenlaisiin ruokiin, kuten haasteresepteistäkin voi huomata.
Piiraan sieniä voi kukin vaihdella makunsa ja saatavuuden mukaan.

Quichen kaveriksi valmistin kuvausrekvisiitasta raikkaan salaatin:

1/2 kerää Cosmopolitan-salaattia
1/2 fenkoli
1/2 punainen chili
loraus hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhtele salaatti ja fenkoli. Leikkaa salaatti suikaleiksi. Suikaloi myös fenkoli niin ohueksi kuin mahdollista. Poista chilistä siemenet ja siivuta hyvin ohueksi siivuiksi.
Yhdistä ainekset kulhossa, sekoita joukkoon öljy ja mausteet ja anna maustua hetki.

Molemmat herkulliset kasvisruokareseptit ja kaikki kokkausvideot löytyvät täältä.

Kokkikoulu Espa tarjosi upeat puitteet.

 

\”Ennen ei syödä kun on kuvattu…\” Kuvaaja kuvaa kun blogaaja kuvaa Instaan.

 

Kokkailu kameroiden edessä oli älyttömän hauskaa, enkä muista nauraneeni niin paljon vähään aikaan! Ihan loistava Indiedaysin tuotantotiimi ja Marian kanssa oli todella mahtava laittaa ruokaa. Kuvauspaikkana oli Esplanadin varrella sijaitseva Kokkikoulu Espa, joka tarjosi mita parhaimmat puitteet onnistuneelle kokkauspäivälle.

 

Haastavinta oli tietysti keskittyminen omaan tekemiseen ja upouuden reseptin muistamiseen. Olin valmistanut kummankin reseptin vain kertaalleen aikaisemmin. Sitä tavanomaista sanoissa sekoamista ja repeilyä mitä ihmeellisemmistä asioista tapahtui tietysti jonkin verran.

Kuvauksissa olen toki ollut monet kerrat aiemminkin, mutta enemmän kameran takana kuin edessä. Siinä suhteessa ei ollut mitään jännittämistä. Jännää on kuitenkin se, miltä oman itsensä näkeminen videolta tuntuu.

Mutta kaikki sujui lopulta mallikkaasti ja herkullista syötävää saatiin pöytään saakka.
Ainakin leikkaaja on pitänyt huolen, että homma näyttää sujuvalta!

Kasviskebab quiche häipyi nopeasti parempiin suihin.
Olen yleensä siistimpi kokki, mutta ei tässä nyt kaikkeen repeä, kun kamerat käy…

 

You may also like

4 kommentia

Nimetön 19/03/2015 - 17:56

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Vastaa
Nimetön 26/03/2015 - 08:37

Jotenkin en päässyt Hälsans Kökin tuotteisiin sisälle, kun niitä joitain vuosia sitten kokeilin. Sinun kirjoituksesi innostamana voisin kokeilla jotain tuon suuntaista.

Vastaa
Nimetön 19/03/2015 - 17:56

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Vastaa
Nimetön 26/03/2015 - 08:37

Jotenkin en päässyt Hälsans Kökin tuotteisiin sisälle, kun niitä joitain vuosia sitten kokeilin. Sinun kirjoituksesi innostamana voisin kokeilla jotain tuon suuntaista.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: