Etusivu » Salviapesto

Salviapesto

Kirjoittaja: Kulinaari
Jokakesäinen yrttitarhani suorastan pursuaa yli tässä kuumuudessa. Varsinkin salvia riehaantui kasvamaan niin, että piti tosissaan alkaa miettiä reseptejä, joihin sitä voisi käyttää kerralla enemmän.
Tokihan noita voisi vaikka kuivata, mutta itse olen enemmän tuoreiden yrttien käyttäjä. Kuivattuja korkeintaan äärimmäisessä hädässä tai jos resepti sitä erikseen vaatii.
Kuten yleensä, italialaiset ovat keksineet tähänkin ratkaisun jo antiikin aikana. Peston juuret ovat roomalaisessa juusto-yrttikastikkeesa moretumissa. Se on tunnusomainen erityisesti Ligurian alueella Pohjois-Italiassa. Tunnetuin versio lienee Pesto Genovese. Pesto koostuu yleensä basilikasta, oliiviöljystä, pinjansiemenistä ja parmesaani- tai pecorinojuustosta. Tosin muuntelemalla yrttejä ja pähkinöitä, voi pestoa tehdä lukemattomina variaatioina. Rohkeasti vain kokeilemaan!
Basilika, timjami ja ranskalainen rakuuna ovat enemmän
kuin mielissään parvekkeella oliivipuunjuurella.
Tässä myös oma basilika-pohjainen tuorepestoni.
Salvianlehdet ovat muuten friteerattuna todella hieno koriste annoksiin. Friteeraus onnistuu helposti pienellä paistinpannulla rypsiöljyn kanssa. Käytä isoja ja pulleita lehtiä, niin saat parhaan tuloksen.
SALVIAPESTO
n. 25 salvianlehteä
25 g kuorittuja manteleita
1 valkosipulinkynsi
50 g pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena
5-6 rkl hyvää oliiviöljyä
(suolaa)
Laita kaikki ainekset teholeikkuriin tai blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Säilytä valmis pesto viileässä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: