Etusivu » Teriyakipossua ja wokattuja kasviksia

Teriyakipossua ja wokattuja kasviksia

Kirjoittaja: Kulinaari
Teriyakipossua ja wokattuja kasviksia

Tämä on suht vaivaton arkiruoka jolla saa mukavasti vaihtelua sen iänikuisen jauhelihakastikkeen rinnalle. Sen kaveriksi voi paistaa myös nuudeleita, mutta tokihan kasviksia kannattaa suosia päivittäin.

TERIYAKIPOSSU

400-500 g possun suikalelihaa
3 rkl seesami- tai kasviöljyä
0,75 – 1 dl teriyakikastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 dl vettä
mustapippuria
(suolaa)

Kuumenna öljy pannulla ja lisää huoneenlämpöiset possunlihasuikaleet. Mitä kuumemmaksi pannun saat, sen nopeammin possu ruskistuu, eikä \”pissi alleen\”, eli päästä kaikkia nesteitä ulos ja kuivu samalla. Lisää teriyakikastike ja sekoita hyvin possunlihan joukkoon. Lisää inkivääri. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää pannulle kokoajan sekoittaen. Jatka sekoittelua tovi, että tärkkelys kypsyy. Voit myös lisätä tarvittaessa hieman kuumaa vettä, jos haluat seokseen enemmän kastiketta tai se tuntuu muuten liian paksulta. Mausta pippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tosin teriyakikastike on jo itsessään suolaista. Tarjoile.

WOKKIVIHANNEKSET

3 rkl seesami- tai kasviöljyä
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 parsakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 prk säilöttyjä mungpavunituja
1/3 prk säilöttyjä minimaissintähkiä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat, suikaloi paprika, huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi, viipaloi kesäkurpitsa, valuta idut ja maissi. Voit käyttää myös tuoreita ituja ja minimaissia. Mulla nyt vaan sattui olemaan näitä säilykeversioita kaapissa.
Kuumenna wokkipannussa öljy ja lisää kasvikset reseptinmukaisessa, eli kypsymisjärjestyksessä hieman toistensa jälkeen. Sekoittele kasviksia silloin tällöin. Kun porkkanat ovat miltei pehmeitä, mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile.

Wokkiin voi yhtä hyvin laittaa myös sieniä, retikkaa, yms. Kukin makunsa mukaan tai mitä kaapista löytyy.

Omatekoisen teriyakikastikkeen ohjeen löydät täältä.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading