Etusivu » Pyhiinvaellus Tukholmaan

Pyhiinvaellus Tukholmaan

Kirjoittaja: Kulinaari
Pyhiinvaellus Tukholmaan

Lomalla on aikaa lähteä ex tempore vaikka pyhiinvaellusmatkalle Tukholmaan. Ja minkä perässä? No tietenkin Laduréen macaron-leivosten! Samalla ajattelin pistäytyä Vasa-museossa 15 vuoden jälkeen ja lounastaa jossain hauskassa paikassa.

Matka alkoi tuoreiden hedelmien ja kuohuviinin kera!

Minua on lähes mahdoton saada laivalle, joten matkakaverini varasi Viking Mariellan sviitin, jotta matka taittuisi mahdollisimman leppoisasti. (Mä mitenkään vaikee ihminen ole…) 😉

Illallinen oli varattu vasta klo 21, joten laivan lähdettyä nautittiin hieman tapaksia hiukopalaksi Tapas&Wine ravintolassa.

Illallisen nautimme m/s Mariellan Food Garden á la Carte -ravintolassa.
Alkuruoka: Siikatartar, uusia perunoita ja tomaattivinaigrettea. Sinänsä yksinkertainen ja suoraviivainen annos kärsi siitä, että siitä puuttui suola ja siika oli ihan kuivahtanutta. Ei siis ihan juurivalmistettua.
Pääruoaksi valitsin kokonaisena paistettua pikkupääkampelaa, kurkkua, katkarapuja, tilliä, ruskistettua voita ja paahdettua perunaterriiniä. Jotenkin sekavan oloista. Kurkku oli vaihtunut parsaan (??) ja nuo katkaravut olivat ihan turhia. Kuitenkin kala oli hyvin valmistettu ja annos maukas.
Jälkiruoaksi valitsin mustikka panna cottaa macadamiapähkinänugaalla. Kerrassaan hurmaava esillepano!! Ja mikä tärkeintä hienonmakuinen. Mustikkaa sekä pohjalla ja päällä. Pähkinänugaa toi kivaa rapeutta.

Ja kuinka ollakaan, monen hellepäivän jälkeen, juuri tuona Tukholma-päivänä tuli sitten vettä kuin Esterin perseestä. Onneksi julkiset ja varsinkin taksit on keksitty.

Kelin takia joka paikkaan tuntui olevan kilometrien jonot. Varsinkin Djurgårdenilla oleva ABBA-museo oli tupaten täynnä, joten sinne ei nyt lähdetty seisoskelemaan. Jonotimme sitten puolisen tuntia vesisateessa Vasa-museoon, jonne olin alunperinkin halunnut mennä.

Djurgårdenilta suuntasimme Östermalmin kauppahalliin. Vuodesta 1888 tähän tukholmalaiseen ruoan mekkaan on tultu läheltä ja kaukaa. Kauppahallin useissa ravintoloissa ja baareissa on tarjolla perinteisiä ruotsalaisia herkkuja, etupäässä kala- ja äyriäisruokia sekä klassista kotiruokaa. Kauppahalli on myös suosittu kohtauspaikka, jossa on mukava istuskella ja seurata ihmisvilinää.
Suosittelen ehdottomasti käymään vaikka lounaan merkeissä, kuten minä tein. Katkarapuleipä todellakin vei kielen mennessään.

http://www.ostermalmshallen.se/

Kuvat: Östermalm Saluhall

Ihan kauppahallin nurkan takana sijaitsi matkani todellinen määränpää. Laduréen Tukholman myymälä. Yhtä kaunis kuin karamelli! Käynti todellakin kruunasi sateisen ja harmaan päivän. Vaikka täytyy sanoa, että tylsää ei ollut matkan aikana kertaakaan.
Saisipa Suomessakin edes jossain vastaavanlaista palvelua! Laduréella on todella tajuttu se, että ostotapahtuma on oleellinen osa itse tuotetta. Myymälä, tuotteet, pakkaukset, palvelu – kaikki pelaa saumattomasti yhteen ja tukee brändiä.

 

 

Illallista nautittiin taas laivan ravintolassa. Tällä kertaa lihapainotuksella.

Alkuun grillattuja kampasimpukoita, avokadoterriiniä ja yuzu-hunajakastiketta. Kampasimpukoihin paistaisin itse rapeamman pinnan. Nyt jäivät aika pliisuiksi. Avokadoterriini oli rakenteeltaan jotenkin epämiellyttävä ja jääkylmää. Kampasimpukoiden alle oli piilotettu jotain tunnistamatonta pyreetä. Kastike maistui ihan ok, mutta sen tarkoiotus annoksessa jäi epäselväksi.

Pääruokana peuranseläkettä, puikulaperunapyreetä, sesongin kasviksia ja kartiohuhtasienikastiketta.
Mielettömän hyvin valmistettu peura. Samettista ja pehmeää. Olisin itse jättänyt tuon tumman kastikkeen pois. Ihan turha elementti, joka vie huomiota hienolta huhtasienikastikkeelta. Juureslastut perunapyreessä oli kiva lisä.

Jälkiruoka veti taas täydet pisteet kotiin! Suklaamousse ja hillottua kumkvattia, minttusiirappi. Tätä täytyy kokeilla kotonakin.

Petit four: käsintehtyjä ahvenanmaalaisia suklaakonvehteja. Makuina: Vadelma, tyrni, mustikka ja hunaja. Hurmaavia!

Pyhiinvaeltaja on kotiutunut nauttimaan saaliistaan (josta kuvassa vain murto-osa). Tuon laivalta viimein löytämäni PIMM`S -pullon käyttötarkoituksen blogaan sitten ihan erikseen.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: