Etusivu » It’s Pimm’s O’clock! – lasillinen kesää.

It’s Pimm’s O’clock! – lasillinen kesää.

Kirjoittaja: Kulinaari
It's Pimm's O'clock

Sain tässä taannoin maistaa ensimmäisen lasillisen brittien kuuluisaa Pimm´s lemonade-juomasekoitusta. Ja se oli rakkautta ensimaistolla. Ihanan raikasta ja hedelmäistä – kuin lasillinen kesää!

 

Kuvittelepa itse: Kuuma kesäpäivä Englannissa, Wibledonin tennisturnausta tai paikallista krikettiottelua katsellen. Tai vaikkapa vain laiskotellen puutarhassa. Siihen lasillinen Pimm´s lemonadea ja muuta ei tarvita. It\’s Pimm\’s O\’clock!
Pimm´s on niin suosittua brittien keskuudessa, että sitä voisi luulla toiseksi suosituimmaksi juomaksi teen jälkeen.

Pimm´s No 1 Cup:in historia alkoi lontoolaisesta osteribaarista, jossa James Pimm kehitti juoman vuonna 1840. Juoman edelleen salainen resepti koostuu mm. ginin kanssa tislatuista hedelmistä.
Vuosien saatossa juomasta tuli yksi brittien suosikkijuomista ja sen suosio on edelleen vankkumaton. Ensimmäinen Pimm´s Bar avattiin maailmankuulun Wibledonin tennisturnauksen aikana 1971 ja edelleen yli 80.000 lasillista Pimm´s lemonade -juomasekoitusta myydään katsojille vuosittain.
Yhtälailla se on sampanjan ohella eniten nautittu juoma Henley Royal regatassa, Glyndebournen oopperajuhlilla ja poolo-otteluissa. Ja sitä tarjoillaan poikkeuksetta kaikissa englantilaisissa puutarhajuhlissa.

Pimm´s No1 on tiettävästi Alkon normalissa tilausvalikoimassa. Pitää ottaa tästä vielä selvää. Ainakin sitä saa laivalta, josta minäkin sitä kiikutin oitis pullon kotiin. Olis tarvinnu ostaa kaksi…

http://www.anyoneforpimms.com/

PIMM´S & LEMONADE
1 osa PIMM´S  No 1
3 osaa sitruunalimonadia
kurkkua
appelsiinineja
mansikoita tai vadelmia
minttua
jäitä

Laita lasiin pari jääkuutiota, minttua, pari viipaletta kurkkua ja halkaistut appelsiinisiivut. Voit lisätä halutessasi myös puolitettuja mansikoita tai kokonaisia vadelmia. Lisää Pimm´s ja täytä lasi sitruunalimonadilla. Sekoita varovasti pitkällä lusikalla. Nauti!

Juoman voi tehdä myös kannuun isommalle porukalle.

Hieman juhlavampaan menoon:
ROYAL PIMM\’S
————–
Ingredients:
1 1/2 oz Pimm\’s No. 1
Champagne
Lemon peel
Cucumber peel
Mixing instructions:
Pour Pimm\’s over ice in a large highball glass. Fill with champagne and
garnish with lemon and cucumber peel.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: