Etusivu » Osataan sitä Suomessakin – Tertin kartano.

Osataan sitä Suomessakin – Tertin kartano.

Kirjoittaja: Kulinaari
Tertin kartano

Taannoin ylistin ranskalaista ruokadesignia maasta taivaaseen, mutta osataan sitä Suomessakin.
Ehkä parhain esimerkki siitä on Tertin kartano tuotteineen ja palveluineen Mikkelin lähellä.

Tuotteet ovat korkealaatuisia ja valikoimaa löytyy hilloista kala- ja lihatuotteissiin, astioista kynttilöihin. Omia suosikkejani ovat Tertin näkkileipä ja marmeladi, joka on upeaa suklaafonduen kanssa. Tämänkertaisessa paketissa oli mukana myös Tertin kuuluisaa ruusuhyytelöä, jota tulen kokeilemaan mm. macaron-leivosten täytteenä.

Ehkä riemastuttavin tuotteista on Karu Arki -olut. Aiempina vuosia valikoimissa on ollut myös Kartanon Humalainen -olutta, josta minulla on edelleen tyhjäpullo tallessa. 😉

Mikäli matka ei ihan heti ulotu Mikkeliin saakka, niin esimakua voi hakea Hietalahden kauppahallin herkkukaupoista, joissa myydään ainakin joitan Tertin tuotteita. Tertillä on myös hyvin toimiva nettikauppa. http://www.tertinkartano.fi/verkkokauppa

Tertin Kartano on aito sukukartano, kulinaristien kestihovi ja kodikas hotelli keskellä luonnonkaunista järvisuomea. Sen historia juontaa 1500-luvun puoliväliin saakka.

Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Vakuutena siitä on mm. arvostettu Chaine des Rotisseurs –kilpi. Vilja, vihannekset, mausteyrtit, marjat ja sienet ovat omien maiden antimia.

Päärakennuksen aito tunnelma on hurmannut lukuisia vieraita. Sijainti on sopivasti Mikkelin pohjoispuolella 5-tien varressa 7km keskustasta. Ravintola palvelee kesällä ja ennen joulua päivittäin, sekä muuna aikana ennakkovarauksesta ja sopimuksen mukaan.

Tertin kartanon kauppa ja kahvila ovat avoinna päivittäin ympäri vuoden.
Kartanon kahvilassa on tarjolla paikan päällä leivottuja herkkuja sekä lounas.
Kesäisin kahvilan herkkuja pääsee nauttimaan yrttitarhan keskelle.
Viisi viihtyisää hotellihuonetta palvelevat ympäri vuoden. Kävelyretki puutarhaan, tutustuminen kartanon pihapiiriin tai polkupyöräretki lähiympäristöön virkistävät mukavasti.

Jokainen lyhytkin vierailuni Terttiin on ollut yhtä ikimuistoinen. Ehkä yksi hienoimmista oli vuosia sitten tapaninpäivänä koettu rekiajelu.

www.tertinkartano.fi

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d