Etusivu » Ravintola Santpauli tarjoilee Stadin snygeimmät schnitzelit

Ravintola Santpauli tarjoilee Stadin snygeimmät schnitzelit

Kirjoittaja: Kulinaari
Ravintola Santpauli Tehtaankadulla

Pääsimme kutsuvieraina testaamaan vastikään avatun ravintola Santpaulin tarjonnan. Ravintola Santpauli sijaitsee Etelä-Helsingin “Rööperbahnilla” osoitteessa  Tehtaankatu 21.

Ravintola Santpaulin sali

Entisen La Maison -ravintolatilasta on kuoriutunut kotoisan viihtyisä mannermainen kortteliravintola. Kyse ei onneksi  kuitenkaan ole mistään teemaravintolasta, sillä mitään päälle liimattua Saksa-Itävalta -krääsä ei sisustuksessa näy.  Kokonaisuus tuntuu harkitulta ja rennon tyylikkäältä.

Ravintola Santpaulin miljöötä

Meidät otettiin kohteliaan iloisesti vastaan ja ohjattiin pöytään tutustumaan ruokalistan antimiin. Alkudrinkiksi valitsimme herkulliset  alkoholittomat Cherry Sour -mocktailit. Tälle todella iso peukku!

Herkullinen mocktail

Santpaulin ruokakonsepti nojaa schnitzeleihin sekä jaettaviin pikkusuolaisiin alkuruokiin. Pisteenä i:n päällä juureen valmistetut vohvelit.

Leikkeitä valmistetaan perinteiseen tapaan vasikasta ja possusta, mutta myös kanasta, kalasta ja myös vegaanisena versiona. Osan leikkeistä saa myös gluteenittomina.

Alkuun voi valita jaettavista flammkucheneista ja täytetyistä sydänsalaateista. Molemmissa on valittavana valikoima herkullisia täytteitä.

Jaettava lammkuchen alkupalana

Otimme maisteluun flammkuchenin sienillä ja karamellisipulilla sekä parit sydänsalaatit täytteinä piparjuuritartar ja kylmäsavustettu lohi sekä rapea palvikylki ja omenakompotti. Kylmäsavulohi sydänsalaatti oli erityisen herkullinen. Ylipäätään jaettavat alkupalat olivat kivasti suunniteltu kokonaisuus. Raikkaat täytetyt sydänsalaatit ilahduttivat erityisesti erilaisuudellaan. Niitä on saatavana myös isompana maisteluannoksena, jossa on kaksi kutakin täytevaihtoehtoa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kevyempi alkupala vaikka porukalla nautittavaksi.

Täytettyjä sydänsalaatteja alkupaloina

Schnitzel valikoima lisukkeineen ja kastikkeineen oli sopivan monipuolinen. Listalta löytyy myös valmiit suositus yhdistelmät. Valitsimme kumpikin vasikanleikkeet ja lisukkeiksi tiristettyä krossiperunaa rakuunalla ja ruskeaan voihin tehtyä perunamuusia. Kastikkeiksi otimme listalta bearnaisekastikkeen.

Olen itse Saksan, Itävallan ja Sveitsin reissuillani nauttinut schnizelin jos toisenkin ja voin rehellisesti sanoa, että tämä Santpaulin vasikka-schnizel meni heittämällä TOP-listan kärkeen. Leikkeessä oli onnistuttu yhdistämään mehevyys ja rapeus todella nappiin. Friteeratut kaprikset todella kruunasivat annoksen.

Oman annokseni muusi oli tavanomaista mutta maukasta. Ruskistettu voi ei kyllä maistunut, joten paahtoastetta voi nostaa reippaasti. Krossiperuna oli todella herkullista ja rapeaa. Perushyvä kastike osoittautui kuitenkin hollandaiseksi, koska siitä puuttui rakuuna.

Vasikan schnitzel ja muusi Vasikan schnitzel ja krossiperunaa

Santpaulin jälkkärien perustana toimii juureen tehty lämmin vohveli ja voi pojat miten hyvää se olikaan. Valitsimme omiin vohveleihimme vanhan ajan vaniljajäätelöä ja kirsikkahilloketta sekä wanhanliiton kermavaahtoa ja raparperihilloketta. Jäätelö ei ollut kovin hyvä vaihtoehto, koska se oli rakenteeltaan melko kovaa, mutta kun sen antoi sulaa kastikkeeksi se toimi herkullisen kirsikkahillokkeen kanssa oivallisesti. Voin sanoa, että harvoin jos koskaan olen saanut noin hyvää kirsikkahilloketta. Kermavaahto oli napakymppi täyteläisyydessään ja raparperihilloke myös erittäin hyvää.

vohveli, vaniljajäätelöä ja kirsikkahilloke vohveli, kermavaahto ja raparperihilloke

Kokonaisuutena Santpaulista jäi oikein hyvä jälkimaku. Palvelu oli rennon välitöntä sekä asiantuntevaa ja tunnelma kotoisa. Listalle jäi vielä paljon maisteltavaa seuraavaa kertaa varten, joten siihen saakka auf Wiedersehen Santpauli!

Illallinen saatu.

Ravintola Santpauli
Tehtaankatu 21, Helsinki
santpauli.fi

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: