Etusivu » Parsaa ja kaprisvoita

Parsaa ja kaprisvoita

Kirjoittaja: Kulinaari
PARSAA JA KAPRISVOITA

Tuttuun parsa-annokseen saa uutta mielenkiintoa kaprisvoin kera.

PARSAA JA KAPRISVOITA
1 nippu vihreää parsaa

50 g voita
1-1,5 rkl pieniä kapriksia
pecorino-juustoa
Maldon-suolaa

Sulata voi pienessä paistinpannussa tai kasarissa. Lisää kaprikset ja anna maustua muutama minuutti.

Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois ja keitä suolalla maustetussa vedessä, mielellään parsakattilassa n. 7-10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Parsojen tulisi olla juuri ja juuri kypsiä, eli vielä hieman napakoita. Valuta ja annostele lautaselle. Lusikoi päälle kaprisvoita. Ripottele päälle hiven Maldon-suolaa, raasta pinnalle pecorinoa ja koristele pecorinoviipaleella ja timjaminoksalla.

Tässä on viimeaikoina käytetty hyvinkin paljon kaprista eri resepteissä ja tullaan käyttämään vielä lisääkin.

 

Kapris eli pyörökapris (Capparis spinosa) on etenkin Välimeren keittiössä paljon käytetty kapriskasvi. Se on kotoisin Aasian itäosasta, mutta kulkeutui jo varhaisessa vaiheessa eteläiseen Eurooppaan. Sitä viljellään Espanjassa ja Italiassa, ja kerätään myös villeistä kasveista.
Villinä kapris kasvaa tyypillisesti kivimuurilla. Se levittää juuristonsa laajalle kivenhalkeamiin. Se kestää suolapärskeitä ja menestyy siksi myös merenrannoilla. Se ei kestä alle -8 °C lämpötilaa.
\”Oikea\” kapris on kasvin avautumaton kukannuppu. Parhaat ovat puolukan kokoisia ja suuremmat, jo hieman avautuneet huonolaatuisempia. Viinirypäleen kokoiset kaprikset, joissa on usein varrenpala mukana, ovat puolestaan raakoja marjoja. Usein kapris on säilötty etikkaliemeen.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d