Etusivu » Litistetyt perunat – kuulostaa tyhmältä, maistuu mahtavalta!

Litistetyt perunat – kuulostaa tyhmältä, maistuu mahtavalta!

Kirjoittaja: Kulinaari
Lauantaiaamuna sai taas makeat naurut kanadalaisen Laura Calderin laittaessa Livillä ranskalaista ruokaa. Pidän muutenkin hänen letkeästä, humoristisesta tyylistään, eikä tuokaan aamu ollut poikkeus. Laura valmistaui tyttöjen iltaan ja valmisti mm. rakunakanaa, josta minulla onkin jo oma versioni.
Yhtenä lisukkeena olivat varsin omalaatuiset, litistetyt perunat. Niitä pieniä kypsiä perunoita siinä kattilalla litistellessään Laura katsahti kameraan sanoen: \”Well don´t look at me… I did not come up with this..\”
Mutta hei… typerältäkin tuntuva resepti saattaa osoittautua mitä mainioimmaksi, kuten tämä ranskalainen ohje.

Litistetyt perunat menossa uuniin.

Valmistin taas pitkästä aikaa toista suosikkiani, rosmariinibroileria ja uusi perunalisäke istui sen kanssa mainiosti.

Rosmariinibroilerin kanssa tarjottiin beluga-linssejä,
litistettyjä perunoita ja broilerin paistoliemestä tehtyä kastiketta.
 
Nämä pienet herkut ovat myös aivan mainio vaihtoehto perinteisille uuniperunoille! Ensinnäkin niitä syntyy helposti isompikin satsi vaikkapa illanistujaisiin ja toiseksi jokainen voi ottaa nälkänsä mukaan useampia ja vaihdella eri täytteitä. Näiden kanssa sopivat täydellisesti savusilakkatahna tai erilaiset dippikastikkeet. Näistä saa helposti tarjottavaa myös kasvisruokaa suosiville.
 
LITISTETYT PERUNAT
pieniä rosamunda-perunoita
vettä keittämiseen
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
 
Tarvikkeet: kattila, leikkuulauta, uunipelti tai -vuoka.
 
Varaa perunoita syöjää kohti vähintään kaksi. (Ihan varmasti se oikea luku on lopulta 4 per syöjä). Pese perunat huolellisesti, älä kuori. Keitä perunat niin, että ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Älä missään tapauksessa ylikypsennä. Ota perunat liedeltä, kaada vesi pois ja anna vetäytyä hetki. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
 
Laita perunat yksitellen leikkuulaudalle ja paina kattilan pohjalla, yhdellä tasaisella painalluksella peruna lyttyyn (n. 1 – 1,5 sentin paksuiseksi). Laita perunat uunilellille tai -vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurirouheelle. Sanomattakin lienee selvää, että nämä kumpikin suoraan myllystä.
 
Paahda perunoita uunissa, kunnes ne ovat pinnaltaan rapeita ja sisältä meheviä. Lauran ohjeessa aika on 40 minuuttia, mutta itse selvisimme 20 minuutissa. Kannattaa seurata paistumista.
 
Ei sitten muuta kuin nauttimaan ystävät!
 
 


 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d