Kuhaa uunijuureksilla ja voitattimuhennosta

Tällä kerralla kalaruokaa ilman sen kummempia tarinoita. Se tavallinen tilanne. Olet kaupassa – nälkäisenä – ja siinä sitten tehdään se valintapäätös. Itsekseni kun olin viikonlopun, niin päätinpä sitten tarttua kuhafileeseen pitkästä aikaa. Vähän juureksia uunivuokaan ja jääkaapista löytyneet pensaspavut kiehumaan. Pakkasesta vielä pieni rasia työkaverilta saatuja voitatteja. Niistä syntyi salottisipulin, kerman ja mausteiden kera oiva nopea muhennos. Kuha on yksinkertaisesti vain paistettu kirkastetussa voissa ja maustettu suolalla ja pippurilla. Annoksen viimeistelee oman maan ruohosipuli ja timjami.

VOITATTIMUHENNOS
2 dl pakastettuja ja sulatettuja voitatteja paloina
1 salottisipuli
1 rkl kirkastettua voita
1,5 dl kuohukermaa
pari jauhettua sahramin luottia
suolaa
pippuria

Valuta sienet hyvin. Hienonna sipuli ja kuullota hetki voissa. Lisää sienet ja freesaa niitäkin hetki. Lisää n. desi kermaa ja alenna lämpötilaa niin, että muhennos tuskin kuplii. Mausta ja anna hautua kunnes seos ei enää ole kovin juoksevaa. Lisää loppu kerma ja jätä hautumaan, kunnes seos on mukavan paksua. teen tällä menetelmällä kaikki sienikastikkeet ja -muhennokset. Ilman turhia jauhoja.

UUNIJUUREKSET
Kuori ja ja paloittele haluamiasi juureksia. Lanttua, sipulia, juuriselleriä, porkkanaa…
Voitele uunivuoka öljyllä. Sekoita myös juuresten joukkoon öljyä, hieman hunajaa, suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat melkein pehmeitä.

Vastaa