Etusivu » Perjantai-illan hurmaaja

Perjantai-illan hurmaaja

Kirjoittaja: Kulinaari
PEKONIIN KÄÄRITTY SISÄFILEE, MAA-ARTISOKKAPYRE JA PAISTETTUJA KASVIKSIA

Yksi jos toinenkin brändi on alkanut omia perjantai-iltaa itselleen. Tunnetuimpana yksi pizzamerkki, yksi perunalastu aika ala-arvoisella mainonnalla ja viimeisimpänä maailman tunnetuin colajuoma.

Mitä itseeni tulee, niin yksikään näistä ei lunasta paikkaa sydämessäni perjantai-iltana. Sen tekee vain rakkaudella ja ajan kanssa tehty ruoka. Okei, okei… välillä vituttaa siinä määrin, että slow food ei ihan iske siihen iltaan. Mutta jonkuin maun rajoissa kuitenkin mennään aina. Ei eineksiä, ei mitään höttöä!
Itsetehtyä voi saada helpollakin. Mutta tänään ei ollut se päivä…

PEKONIIN KÄÄRITTY SISÄFILEE,

MAA-ARTISOKKAPYRE JA PAISTETTUJA KASVIKSIA

200 g naudan sisäfilettä per annos
2 siivua pekonia
kirkastettua voita ja avokadoöljyä  paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kiedo pekoniviipaleet huoneenlämpöisen filepihvin ympärille ja kiinnitä puisilla cocktailtikuilla.
Paista kuumalla pannulla pihvin molemmat pinnat kiinni ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ota uunista, poista puutikut, mausta ja anna vetäytyä muutama minuutti.
Pekoni antaa kivan, kevyesti savunmakuisen säväyksen tutulle filepihville ja lisää samalla rapsakkuutta.
Paistettuja kasviksia varten käytä osa pihvinpaistorasvasta. Tässä annoksessa käytin sokeriherneitä ja porkkanaa, jonka vuolin ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. kasvikset paistetaan nopeasti kuumalla pannulla ja maustetaan suolalla.
Ja niile onnellisille, joilla on mahdollisuus valita, suosittelen tähän (ja muuhunkin) Wotkinsin Aamiaispekonia. Parasta mitä Suomesta saa. 🙂

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d