Etusivu » Kesämuistoja: s/y Hiljan lohi-wasabileivät

Kesämuistoja: s/y Hiljan lohi-wasabileivät

Kirjoittaja: Kulinaari
lohi-wasabileivät

Nyt kun vene on turvallisesti talviteloilla, tulee vähän haikeus ja ikävä lämpimiä kesäiltoja. Pitkän purjehduspäivän jälkeen on saavuttu satamaan. Rantautumisrituaalit tietenkin suoritettu asianmukaisesti kuohuviinin kera. Miehistö pääsee saunomaan päivän hiet pois ja illallinen valmistuu tuoreista saariston antimista. Mikäs sen illallisen paremmin aloittaisi kuin legendaarinen alkupala nautittuna tietenkin prosecco-lasillisen kera.

s/y HILJAN LOHI-WASABILEIVÄT

150 g viipaloitua kylmäsavulohta
n. 50 g tuorejuustoa (puolet Creme Bonjour -rasiasta)
mustapippuria
1 tl tuoretta tilliä
wasabi-tahnaa (2-3 cm)
saaristolaisleipää (esim. Maalahden limppua)
Leikkaa alustaksi pala tuorekelmua tai foliota. Asettele sille lohisiivut yksitellen niin, että niistä muodostuu neliömäinen pinta. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen hiven mustapippuria myllystä ja hienonnettu tilli. Wasabi-tahnaa laitetaan oman mieltymyksen mukaan. Ei kuitenkaan, nin että se peittää lohen maun alleen. Kannattaa myös muistaa, että eri merkkiset wasabit ovat usein eri vahvuisia.
Sekoita ainekset ja levitä tasainen ohut kerros kauttaaltaan lohiviipaleiden päälle. Jätä yhteen reunaan hieman lohta näkyviin. Kieritä kelmun tai folion avulla rullalle täytteetöntä reunaa kohti.
Leikkaa terävällä veitsellä rulla 4-6 osaan.
Leikkaa saaristolaisleivästä ohuehkoja siivuja ja leikkaa ne tarvittaessa vielä puoliksi. Laita pala lohirullaa leivälle, rouhi päälle hieman mustapippuria. Koristele pienellä tillinoksalla.
Jos käytät maustettua tuorejuustoa, jätä täytteen pippuri ja tilli pois.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: