Etusivu » Mehevä savukinkku-paprika voileipäkakku

Mehevä savukinkku-paprika voileipäkakku

Kirjoittaja: Kulinaari
Savukinkku-paprika voileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän toivotuimpia herkkuja ja ovat viime vuosina kokeneet todellisen uuden tulemisen.

Voileipäkakku on juhlapöydän toivotuimpia herkkuja

Tällä kerralla tein kahden täytteen kakun, jossa yksi on savukinkkutäyte ja toinen paprikatäyte. Savukinkkuna käytin leppäsavukinkkua, jota ostamme usein Hakaniemen kauppahallin Kestoleike-myymälästä. Sieltä hankimme pääsääntöisesti kaikki meidän irtomyynnistä ostettavat leikkeleet. Tavallisesti käytän tällaiseen täytteeseen samaisesta liikkeestä saatavaa kinkkusilppua, joka on siivutuksen sivutuotetta ja hieman edullisempaa.

Voileipäkakku on juhlapöydän toivotuimpia herkkuja

Paprikatäytteen kokeilin tehdä säilykkeenä myytävistä grillatuista paprikoista sekä unkarilaisesta paprikatahnasta. Grillatut paprikat voi hyvin tehdä myös itse kotona. Paprikatäytteestä tuli tosi notkeaa, joten jätin kyseisen kerroksen leipäviipaleet kostuttamatta. Kannattaa aina tarkkailla täytteiden notkeutta, että täyte pysyy hyvin kakun sisällä.

Katso myös muut herkulliset voileipäkakkureseptini.

Savukinkku-paprika voileipäkakku

Olen aina liputtanut voileipäkakuissa vaakaviipaleiden puolesta, mutta nyt on näemmä käynyt niin, että niitä on miltei mahdoton saada edes tukusta. Mutta onneksi normikaupoista löytyy nykyään rakenteeltaan sopivia täysjyväpaahtoleipiäkin. Ja voit myös aina leipoa kakkua varten leivän itse tällä reseptilläni. Tällöin voit myös vaikuttaa halutessasi kakun muotoon.

Voileipäkakku on juhlapöydän toivotuimpia herkkuja

Voileipäkakku kannattaa tietysti koristella makumaailmaan sopivilla raaka-aineilla. Tähän kakkuun otin hieman toisenlaista kinkkua koristeruusuja varten. Leppäsavukinkku on liian mureaa, eikä taivu nätisti ruusuiksi. Erilaiset versot, yrtit ja syötävät kukat toimivat aina. Lihakakkuun sopii ruohosipuli ja kalakakkuun myös tilli. Syötävillä kukilla saa näyttävyyttä ja väriä vaikka juhlien väriteemaa mukaellen. Tässä kakussa on käytetty pelargonia.

Voileipäkakku koristellaan makumaailmaan sopivaksi

Koristelussa kannattaa muistaa myös käytännöllisyys, jotta kakkua on helppo leikata ja ottaa.

Savukinkku-paprika voileipäkakku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading