Etusivu » Raparperi-mansikkachutney vaalealle lihalle

Raparperi-mansikkachutney vaalealle lihalle

Kirjoittaja: Kulinaari
Raparperi-mansikkachutney, parsaa ja possua

Raparperi ja mansikka – kesäinen makupari, joka toimii esimerkiksi piiraassa. Mutta samat elementit voi viedä myös suolaiseen ruokaan ja mikä sopisikaan paremmin grillatun porsaan tai broilerin kylkeen kuin kirpeän mausteinen raparperi-mansikkachutney.

Raparperi-mansikkachutney

Tämäkin on yksi lukijoiden toiveresepteistä raparperille. Toivelistalla oli useita ideoita suolaiseen ruoanlaittoon. Raparperi-mansikkachutney on todella nopea ja helppo valmistaa ja sopii loistavasti kesäisten grilliherkkujen kylkeen. Chutneyn mausteet rosmariini, rakuuna, kaneli, cayene ja chipotle chili ovat kaikki raparperille sopivia mausteita. Kokeile rohkeasti myös kardemummaa. Mansikan tilalla chutneyssa voi kokeilla myös kirsikoita.

Raparperi-mansikkachutney

Itse tarjoilin sen paistetun porsaan ulkofilepihvin ja parsan kera. Todella raikas kokonaisuus.

Katso myös muut raparperireseptini.

Chutney on hillomainen lisäke, jota käytetään tyypillisesti intialaisten ruokien kanssa. Tyypillinen chutney koostuu kokoonkeitetyistä hedelmistä, yleensä mangosta, johon lisätty sokeria, mausteita ja etikkaa. Se voi olla hyvin tulista. Toinen yleinen tapa on käyttää happamia hedelmiä kuten hapanta omenaa, raparperia tai damson-luumuja, joiden happamuutta tasapainotetaan vastaavalla määrällä sokeria. Etikka on tullut mukaan brittiläisten siirtomaaisäntien myötä, kun chutneyn säilyvyyttä on haluttu parantaa.

Intiassa chutney valmistetaan usein tuoreista aineksista, ja pohjana käytetään vihanneksia tai hedelmiä, eikä siinä välttämättä ole sokeria. Esimerkiksi minttuchutney (mynta-chutney).

Raparperi-mansikkachutney

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: