Etusivu » Alban valkoinen tryffeli aateloi helpon munakkaan

Alban valkoinen tryffeli aateloi helpon munakkaan

Kirjoittaja: Kulinaari
Alban valkoinen ryffeli maustaa munakkaan

Joulukuun alku oli taas Alban valkoisen tryffelin sesonki ja sain tänäkin vuonna tämän pienen tryffeli kultakimpaleen Hakaniemen hallin Roinisilta herkuteltavaksi. Oma tryffeli on varattava aina etukäteen ja toimitus riippuu saatavuuden lisäksi myös varausten määrästä.

Alban valkoinen ryffeli maustaa munakkaan

Viime vuonna saimme kokeilla Alban valkoisella ensimmäistä kertaa ja tuolloin testasin muun muassa tryffelirisottoa ja pastaa. Valmistin osasta tryffeliä myös tryffelivoita. Niin aion tehdä tänäkin vuonna, koska se säilyy hyvin pakasteena ja siten helppo käyttää erilaisiin annoksiin tai vaikka levitteenä. Kannattaa muistaa kuitenkin että tryffeli ei pidä kuumentamisesta, joten se kannattaa aina laittaa vasta valmiiseen ruokaan.

Alban valkoinen tryffeli

Tryffellin aromaattisuus kannattaa hyödyntää esimerkiksi säilyttämällä risottoriisiä tai kuten tässä, kananmunia samassa suljetussa astiassa yhdessä tryffelin kanssa, jolloin aromia siirtyy tuotteisiin. Näin kallista tryffeliä ei tarvitse käyttää itsessään niin paljon.

Tämä vuosi on ollut Italiassa kuivuuden takia monelle tuotteelle haasteellinen ja sadot kärsineet. Oliivien ja tomaattien tavoin myös tryffeli on kärsinyt äärimmäisistä sääolosuhteista ja jo ennestään korkea hinta on kivunnut huippulukemiin. Vuosi sitten Alban valkoisen kilohinta oli muistaakseni noin 5000 € luokkaa ja tänä vuonna huidellaan jo 8000 € tuntumassa. Jokainen murunen on siis arvokas!
Alban valkoisen tryffelin taustoista ja käsittelysta voit lukea aiemmasta postauksestani.

Alban valkoinen tryffeli saatu tuotenäytteenä Roiniset Oy:ltä, joiden herkkuliike löytyy Helsingistä Hakaniemen hallista.

Alban valkoinen ryffeli maustaa munakkaan

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: