Etusivu » Helppo tryffelipasta valkoisella Alban tryffelillä

Helppo tryffelipasta valkoisella Alban tryffelillä

Kirjoittaja: Kulinaari

Yhteistyössä Roiniset Oy:n kanssa. Taannoin vietimme koko viikonlopun nauttien tryffeliherkkuja ja silloin valmistimme myös tätä helppoa tryffelipastaa. Käytimme tässä Roinisilta saatua valkoista Alban tryffeliä, mutta toki tässä voi käyttää muitakin tryffelilaatuja.

Roinisilta on myös tässä käytetty Tajarin munapasta, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Todella maukas ja koostumukseltaan erinomainen pasta, joka kypsyy parissa minuutissa. Laadukkaita ovat muutkin italialaiset La Favorita Fish -pastat.

 

 

Kastiketta valmistettaessa on erityisen tärkeää, että vain lämmität ainekset, että tryffeli pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Alban valkoinen tryffeli ja tajarin munapasta

HELPPO TRYFFELIPASTA (2-4:lle)

250 g Tajarin munapastaa
vettä
suolaa
30-40 g voita
1 rkl raastettua valkoista Alban tryffeliä
1 dl kuohukermaa
mietoa parmesaania raasteena
pinnalle ohuita tryffelilastuja

Tee päivä etukäteen tryffelivoi sekoittamalla pehmeään voihin tryffeliraaste. Laita tiiviissä astiassa kylmään tekeytymään.

Alban valkoinen tryffeli

Sulata voi kasarissa hitaasti miedolla lämmöllä. Lisää kerma, lämmitä seos ja pidä lämpimänä. Älä kuumenna liikaa tai anna seoksen kiehua.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä suolalla maustetussa vedessä. Ota vajaa desi pastan keitinvettä ja lisää tryffelivoi-kermaseokseen. Kaada loput keitinvedestä pois ja valuta pasta.

Sekoita tryffelikastike kuumaan pastaan ja annostele heti lautasille. Ripottele pinnalle halutessasi hieman mietoa parmesaania ja höylää lopuksi ohuita tryffelilastuja.

Nauti!

 

Vinkki: Tryffelin makua saa helposti ja edullisesti pastaan ja risottoon myös tryffelivalmisteilla, kuten öljyllä ja tahnalla. Mm. Roinisten valikoimissa on upean makuista artisokka-tryffelitahnaa.

Kokeile myös Roinisten kanttarellipastaa sekä Spaghetti alla Puttanescaa.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading