Etusivu » Maukas ja helppo vaalea olutleipä

Maukas ja helppo vaalea olutleipä

Kirjoittaja: Kulinaari
Maukas ja helppo olutleipä

Syötävät lahjat ovat joulun parhaita asioita ja viimevuosina onkin alettu muistaa ystäviä ja läheisiä yhä enemmän omatekoisilla, kierrätetyillä tai aineettomilla lahjoilla. Itse tehdyssä lahjassa on aina enemmän ajatustakin mukana.
Olen leiponut jouluksi yleensä joko saaristolaisleipää tai joululimppua, mutta tänä vuonna halusin kokeilla jouluun sopivaa vaaleaa leipää ja testiin valikoitui olutleipä. Tämä osittain myös siitä syystä, että sain testattavaksi belgialaista Abbaye d´Aulne -jouluoluttta, joka on melko vahvaa (9 %), kuparin tummaa, kirkasta olutta. Täyteläinen olut on voimakkaasti humaloitu ja maltaisessa maussa on kuivahedelmää, siirappisuutta ja mausteisuutta. Aidot joulun maut siis.

Olutleipä

Olen leiponut aiemminkin hieman tummempaa olutpataleipää. Katso myös muut leipäreseptini.

Abbaye d’Aulne jouluolut

Jollen ole ennen maininnut, olen aina ollut juuri belgialaisten oluiden ystävä, vaikken oluesta muuten niin perusta. Osittain tämä johtunee siitä, että tein Belgiaan aikoinaan kymmeniä työmatkoja, joiden aikana tutustuin myös paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin. Belgiassa on yli 300 aktiivisesti toimivaa panimoa ja maan olutkulttuuri juontaa jo roomalaisaikaan.

Olutleipä

Olutleipä ottaa leipojalta odotteluineen ja nostatuksineen yhteensä noin nelisen tuntia. Ohjeesta syntyy yksi komean kokoinen limppu.

Olut saatu tuotenäytteenä Vinic Oy:ltä

https://www.vinic.fi/

Olutleipä

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: