Etusivu » Red Velvet kahvikakku kruunaa juhlapöydän

Red Velvet kahvikakku kruunaa juhlapöydän

Kirjoittaja: kulinaari
Red Velvet kahvikkakku tuorejuustokuorrutuksella

Jouluna katetaan pöytä useaan otteeseen – milloin suolaisilla, milloin makeilla herkuilla. Täksi jouluksi tein kahvikakkuversion Red Velvet -kakusta. Komeuden kruunaa herkullinen tuorejuustokuorrutus ja valkosuklaiset koristeet.

Red Velvet kahvikkakku tuorejuustokuorrutuksella

Tämän kakun kanssa pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan valualumiinikakkuvuokaa, jotka ovat nyt kovasti kotileipureiden suosiossa. Näyttäviä malleja on markkinoilla useita erilaisia, mutta ne on pääsääntöisesti tehty noin 2,4 litran vetoisiksi. Se on omaan käyttööni hieman turhan kookas koko, joten etsin itselleni tämän tasan 2 litraisen spriraalivuoan. Nuo päälle 2 litraiset ovat yleensä amerikkalaista alkuperää, jossa kyseinen vetoisuus on kakkuresepteissä yleinen.  Alumiinisten kakkuvuokien etuna on hyvä lämmönjohtokyky, joka auttaa kakkuja kypsymään tasaisesti.

Valualumiininen kahvikakkuvuoka

Leivontaryhmien keskusteluja lukiessa moni kipuilee näiden valualumiinivuokien voitelun ja leivityksen kanssa. Kakut tahtovat jäädä osittain vuokaan kiinni. Tässä omassa Patisse-merkkisessä vuoassa ohjeena on vain huolellinen voitelu esim. vuokaspaylla. Jauhotusta ei tarvita. Vuoka pitää aina pestä käsin. Ainakin tämä ensimmäinen Red Velvet -kakkuni kyseisellä vuoalla onnistui täydellisesti.

Kokeile myös muita kahvikakkuja.

Red Velvet kahvikkakku tuorejuustokuorrutuksella

Pastavärejä myyvät päiviitäitavarakaupat sekä esimerkiksi Confetti.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: