Etusivu » Kurpitsaherkku intialaiseen tapaan – Voiko olla parempaa!

Kurpitsaherkku intialaiseen tapaan – Voiko olla parempaa!

Kirjoittaja: Kulinaari
Kurpitsaherkku intialaisittain

Kaupallinen yhteistyö Oatlyn kanssa. Kurpitsaherkku on täysin kasvipohjainen versio rakastetusta intialaisreseptistä. Etniset ruoat ja mausteisemmat makumaailmat ovat nousseet ruokatrendi listalla parin viime vuoden aikana. Ennen meille vieraalta tuntuneet, oudot ruoat ovat meille itsestäänselvyys. Samalla tavalla kasvipohjaisen ruoan pitäisi olla jo arkipäiväinen asia, jota ei tarvitse liiemmin kyseenalaistaa tai miettiä. Tätä teemaa pohditaan Oatlyn syksyn kampanjassa, jossa olen nyt mukana.

Kurpitsaherkku intialaisittain

Oatlyn tarina

Oatlyn kaurapohjaiset tuotteet kehitettiin Ruotsissa 90-luvulla. Tutkijat selvittivät miten kaura saadaan entsyymien avulla nestemäiseen muotoon. Alunperin kuluttajakunta muodostui maitoallergikoista, mutta pian tuotteita alkoivat käyttää myös kestävämpiä elintarvikkeita etsivät kuluttajat. Oatlyn perusajatus on ollut alusta asti tuottaa tuotteita, joilla on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus ja maksimaalinen ravintoarvo. Tuotevalikoima sisältää nykyään kaurajuomia, kauragurtteja, ruoanvalmistustuotteita, vaahtoutuvia kauravalmisteita sekä jäätelöitä.

Kurpitsaherkku

Oatlyn tuotteissa käyttämä kaura pyritään hankkimaan aina mahdollisimman lähetä tuotantopaikkaa. Suomessa myytävät Oatly-tuotteet valmistetaan Ruotsissa, jossa käytetään valtaosin ruotsalaista kauraa saatavuuden mukaan. Tarvittaessa Landskronan tehtaalle on tuotu kauraa myös Suomesta ja muualta lähialueilta.

Ruoantuotanto ja -kulutus on yksi suurimmista globaaleista haasteista ja Oatlyn missio on tehdä ihmisille helpoksi syödä kestävämmin ja terveellisemmin. Ruokavalintamme ovat aina myös ympäristö- ja ilmastovalintoja.

Käy lukemassa myös aiemmat Oatlylle tekemäni reseptit kesäkeitto, kinuski-omenapilvi moussekakku ja heittämällä paras kasvipohjainen kinuski.

Uunissa paahdettua syyskurpitsaa
Kurpitsaherkku vie makumatkalle Intiaan

Tartuin intialaisen keittiön rakastetuimpaan ja varmasti myös maailman tunnetuimpaan reseptiin butter chickeniin ja tein siitä täysin kasvipohjaisen version. Ylipäätään suosittelen testaamaan kokonaan kasvipohjaisia reseptejä ensin itselle tutuista ruoista.

Kurpitsaherkun pääraaka-aine valikoitui myös käsillä olevan kurpitsasesongin takia. Satokausiajattelu on merkittävä tekijä kestävän kehityksen mukaisen ruoantuotannon kannalta. Käytetään pääasiassa tuoreeltaan saatavilla olevia kasviksia, jolloin ne myös ovat yleensä edullisempia. Paahdettu talvikurpitsa sopii tähän myös rakenteensa puolesta erinomaisesti. Kokeile myös tofua, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, munakoisoa, batattia tai muita kasviproteiinituotteita.

Kurpitsaherkku

Oatlyn tuotevalikoimasta löytyi helposti juuri oikeat tuotteet kurpitsaherkun täyteläisen maun ja rakenteen saavuttamiseksi. Oatly iMat Ruokaan on kaurapohjainen ruoanlaittovalmiste, jota käytetään ruokakerman tapaan. Se kestää myös kuumentamisen kiehumispisteeseen. Samettisen täyteläisyyden kruunaa Oatly Havregurt Turkkilainen, joka on erittäin monipuolinen kaurapohjainen tuote niin ruoantaittoon kuin leivontaankin.

Leivo kauraherkun lisukkeeksi myös herkullista täysin kasvipohjaista naanleipää!

Kurpitsaherkku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: